Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Πάνω από ένα εκατ. λογαριασμοί Google «θύματα» κακόβουλων εφαρμογών
[Euro2day]: Πάνω από ένα εκατ. λογαριασμοί Google «θύματα» κακόβουλων εφαρμογών

[Euro2day]: Πάνω από ένα εκατ. λογαριασμοί Google «θύματα» κακόβουλων εφαρμογών

Το κακόβουλο λογισμικό ονομάζεται Gooligan και έχει εντοπιστεί σε 86 ψεύτικες εφαρμογές που παίρνουν τον έλεγχο της εκάστοτε συσκευής Android. Από τον Αύγουστο και μετά, το Gooligan προσβάλει 13.000 κινητές συσκευές την ημέρα.

Κακόβουλο λογισμικό που ήταν σχεδιασμένο για να μοιάζει με κανονικές εφαρμογές για smartphones και tablets που «τρέχουν» Android, έχει πάρει τον έλεγχο περισσότερων από ένα εκατομμύριο λογαριασμών Google από τον Αύγουστο και μετά, σύμφωνα με την έρευνα της εταιρίας ασφαλείας Check Point Software Technologies.

Όπως εξηγεί η Wall Street Journal, οι εφαρμογές είχαν ονόματα που φαίνονταν αβλαβή, όπως StopWatch, Perfect Cleaner ή WiFi Enhancer. Ωστόσο, εκμεταλλεύονταν διαπιστωμένα ελαττώματα παλαιότερων εκδοχών του λειτουργικού συστήματος, προκειμένου να πάρουν τον έλεγχο των συσκευών και να εγκαταστήσουν άλλες εφαρμογές και λογισμικό χωρίς άδεια.

Κάποιες από τις παράτυπες εφαρμογές χρησιμοποίησαν ακόμη το όνομα χρήστη και τον κωδικό του εκάστοτε θύματος, προκειμένου να αναρτήσουν ψευδείς αξιολογήσεις προϊόντων.

Το συγκεκριμένο λογισμικό ονομάζεται Gooligan. Έχει εντοπιστεί σε 86 ψεύτικες εφαρμογές και όλο αυτό το διάστημα προσβάλει περίπου 13.000 συσκευές Android την ημέρα, επεσήμανε η Check Point.

Κάποιες από τις εφαρμογές αυτές προέρχονται από app stores τρίτων και όχι από το Play store της Google, ωστόσο μερικές που δεν απαιτούν έγκριση μπορεί να βρεθούν και στο Play, ενημέρωσε η εταιρία.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!