Κυριακή, 18 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Πακέτο δράσεων για τη στήριξη του τουρισμού
[Euro2day]: Πακέτο δράσεων για τη στήριξη του τουρισμού

[Euro2day]: Πακέτο δράσεων για τη στήριξη του τουρισμού

Οι προτεραιότητες του νέου υπουργού. Μέρος της τουριστικής βιομηχανίας οι βραχυχρόνιες μισθώσεις και «έχουν θέση στο τραπέζι των συζητήσεων για τον τουρισμό».

Στη “βαριά βιομηχανία” της χώρας- δηλαδή στον τουρισμό- εστιάζει η κυβέρνηση, με τον αρμόδιο υπουργό Χάρη Θεοχάρη να σκιαγραφεί στη Βουλή τις προτεραιότητες. Όπως σημείωσε στόχος είναι “κάθε τουρίστας να μένει περισσότερες ημέρες και να αφήνει περισσότερα χρήματα”.

Εκτός από τις… παραδοσιακές μορφές τουρισμού στόχος είναι να καλυφθούν και σύγχρονες ανάγκες. Για παράδειγμα η ενίσχυση του πολιτιστικού και θρησκευτικού τουρισμού αλλά και η προσέλκυση τόσο τουριστών τρίτης ηλικίας όσο και των λεγόμενων millennials (δηλαδή της γενιάς του 2000).

Ο υπουργός αναφέρθηκε στις βραχυχρόνιες μισθώσεις λέγοντας πως είναι μέρος της τουριστικής βιομηχανίας και “έχουν θέση στο τραπέζι των συζητήσεων για τον τουρισμό”. Προσέθεσε δε πως “από τη θέση αυτή μπορούν να προτείνουν και να διεκδικούν αλλά έρχεται με υποχρεώσεις ώστε να διαφυλάξουμε τόσο την ποιότητα της τουριστικής εμπειρίας όσο και το κοινωνικό της αποτύπωμα. Παρανομία και φοροδιαφυγή δεν είναι ανεκτές”.

Μιλώντας στην Ολομέλεια ο Χάρης Θεοχάρης αναφέρθηκε στο κυβερνητικό πρόγραμμα για την επαναφορά της ανταγωνιστικότητας του τουρισμού μέσω της μείωσης του ΦΠΑ στο τουριστικό πακέτο στο 13% από 24%. Και στο 11% στο τέλος της τετραετίας.

Ο υπουργός σημείωσε πως θα κινηθεί στους ακόλουθους άξονες:

*Δημιουργία υποδομών, βελτίωση του αδειοδοτικού πλαισίου και χωροθέτηση του Τουρισμού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!