Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Οι «παγίδες» στις καταθέσεις εξωτερικού
[Euro2day]: Οι «παγίδες» στις καταθέσεις εξωτερικού

[Euro2day]: Οι «παγίδες» στις καταθέσεις εξωτερικού

Με τι κόστος διατηρούν οι Έλληνες κεφάλαια στις αγορές του εξωτερικού. Τα αρνητικά επιτόκια, τα έξοδα διατήρησης του λογαριασμού και τα εγχώρια capital controls. Τα «ψιλά γράμματα» των καταθέσεων.

Σε ενάμιση μήνα το αργότερο, τα capital controls θα ανήκουν στην ιστορία . Οι τελευταίοι περιορισμοί είναι προ των πυλών να αρθούν και αυτό, δρομολογεί από μόνο του μία σειρά εξελίξεων στην οικονομία.

Κατ αρχήν, χάνεται ένα επιχείρημα για τη διατήρηση λογαριασμών καταθέσεων στο εξωτερικό, ειδικά για μικρούς ή μεσαίας κλίμακας καταθέτες, καθώς από μόνη της η «μετανάστευση» των χρημάτων είναι κοστοβόρα. Σαφώς εξαιρούνται όσοι έχουν επαγγελματικούς ή άλλους λόγους να έχουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό(π.χ. σπουδές, υγεία κ.λπ.) – ακόμη και με το τίμημα πρόσθετων εξόδων διατήρησης λογαριασμού.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Euro2day.gr σε τράπεζες του Ην. Βασιλείου και του Λουξεμβούργου, από το 2009 περίπου που άρχισαν μαζικά να ανοίγουν καταθέσεις σε ξένες τράπεζες οι Ελληνες πολίτες έως σήμερα, έχουν επέλθει αλλαγές στην τιμολογιακή πολιτική, ειδικότερα στο κομμάτι του κόστους διαχείρισης και φυσικά των επιτοκίων.

Ενδεικτικά, σε μεγάλη διεθνή τράπεζα στην Μ. Βρετανία, αν ο λογαριασμός τηρείται σε ευρώ, ο καταθέτης όχι μόνο δεν λαμβάνει επιτόκιο, αλλά πληρώνει και την τράπεζα! Ειδικότερα, ο ιδιώτης καταθέτης επιβαρύνεται με επιπλέον έξοδα λόγω αρνητικών επιτοκίων στο ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!