Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Όταν οι πολυεθνικές είναι ισχυρότερες απο τα κράτη
[Euro2day]: Όταν οι πολυεθνικές είναι ισχυρότερες απο τα κράτη

[Euro2day]: Όταν οι πολυεθνικές είναι ισχυρότερες απο τα κράτη

Οι εταιρείες-μεγαθήρια είναι οι κερδισμένες της παγκοσμιοποίησης και έχουν εξουσία πάνω στα κράτη. Τα κλασικά κράτη δυσκολεύονται να τις εποπτεύσουν. Το παράδειγμα των Apple, Facebook και Google.

Η αξία της Apple στην αγορά εκτιμάται στα 570 δισεκατομμύρια δολάρια και είναι υψηλότερη από το ΑΕΠ 160 χωρών σε σύνολο 195 χωρών σε ολόκληρο τον κόσμο. Η Apple λοιπόν είναι μια ισχυρή εταιρεία, η οποία μάλιστα στο τέλος του περασμένου χρόνου αρνήθηκε να δώσει τον κωδικό κάποιου iPhone σε μια υπόθεση τρομοκρατίας την οποία ερευνούσαν επειγόντως οι διωκτικές αρχές.

Το FBI ήθελε πρόσβαση σε ένα iPhone που ανήκε στον αποθανόντα ύποπτο για τρομοκρατία Syed Farook, ο οποίος συμμετείχε στην επίθεση στο San Bernardino της Καλιφόρνια, στις 2 Δεκεμβρίου 2015. Το τηλέφωνο του Farook είναι κρυπτογραφημένο, κι έτσι το FBI ήθελε η Apple να εκδώσει μια προσαρμοσμένη ενημερωμένη έκδοση λογισμικού που θα του επιτρέψει να παρακάμψει την κρυπτογράφηση. Η Apple απαντησε αρνούμενη να γράψει ειδικό λογισμικό που θα εξαλείψει τις προστασίες ασφαλείας της.

Η ισχύ της Apple δεν εστιάζεται όμως μόνο στα θησαυροφυλάκια του ομίλου αλλά στο ίδιο το προϊόν. Η Apple ασχολείται με δεδομένα, το Facebook ασχολείται με πληροφορίες, η Google ορίζει τι πρέπει η ανθρωπότητα να γνωρίζει και τι μπορεί να ξεχάσει

Όλες αυτές οι εταιρείες μεγαθήρια στη νέα ψηφιακή εποχή είναι οι κερδισμένοι της παγκοσμιοποίησης και έχουν εξουσία πάνω στα κράτη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!