Κυριακή, 22 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Το όραμα της ETIP SNET παρουσίασε ο Ν. Χατζηαεργυρίου
[Euro2day]: Το όραμα της ETIP SNET παρουσίασε ο Ν. Χατζηαεργυρίου

[Euro2day]: Το όραμα της ETIP SNET παρουσίασε ο Ν. Χατζηαεργυρίου

Το «Vision 2050» αποτελεί το όραμα για τη μετεξέλιξη του πανευρωπαϊκού ενεργειακού συστήματος σε ένα χαμηλού άνθρακα, ασφαλές, αξιόπιστο, ευέλικτο, προσβάσιμο, και οικονομικά αποδοτικό σύστημα.

Η Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα Τεχνολογίας και Καινοτομίας των Έξυπνων Δικτύων για την Ενεργειακή Μετάβαση (ΕΤΙP SNET- European Technology and Innovation Platform – Smart Networks for Energy Transition), με επικεφαλής τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΔΕΔΔΗΕ κ. Ν. Χατζηαργυρίου, παρουσίασε χτες στις Βρυξέλλες το όραμά της για την εξέλιξη των ενεργειακών συστημάτων σε ολόκληρη την Ευρώπη έως το 2050, το «Vision 2050».

Με το «Vision 2050», η ETIP SNET διατυπώνει μια ξεκάθαρη στρατηγική για μια ολιστική προσέγγιση των μελλοντικών ενεργειακών συστημάτων, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων ηλεκτρικής ενέργειας, φυσικού αερίου, υγρών καυσίμων, θέρμανσης και μεταφορών και αποθήκευσης, με επίκεντρο τα έξυπνα και ισχυρά ηλεκτρικά δίκτυα.

Το «Vision 2050» αποτελεί το όραμα για τη μετεξέλιξη του πανευρωπαϊκού ενεργειακού συστήματος σε ένα χαμηλού άνθρακα, ασφαλές, αξιόπιστο, ευέλικτο, προσβάσιμο, και οικονομικά αποδοτικό σύστημα, το οποίο θα εξυπηρετεί ολόκληρη την κοινωνία και θα ανοίξει το δρόμο για μια πλήρως αποδεσμευμένη από τον άνθρακα κυκλική οικονομία έως το 2050, ενώ ταυτόχρονα θα διατηρήσει και θα διευρύνει το διεθνώς ηγετικό του ρόλο κατά τη διάρκεια της ενεργειακής μετάβασης.

Στην εκδήλωση για την επίσημη παρουσίαση του «Vision 2050», ο κ. Χατζηαργυρίου, αφού ευχαρίστησε θερμά τους περισσότερους από 200 εξειδικευμένους επιστήμονες που εργάστηκαν για την εν λόγω έρευνα, δήλωσε:

«Με κινητήρια δύναμη τη διατομεακή συνεργασία των αγορών και την ψηφιοποίηση, οι Ευρωπαίοι πολίτες είναι οι κεντρικοί πρωταγωνιστές σε αυτή τη μετάβαση προς τα ολοκληρωμένα χαμηλού άνθρακα ενεργειακά συστήματα».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!