Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ωρα μηδέν για τις αστικές συγκοινωνίες
[Euro2day]: Ωρα μηδέν για τις αστικές συγκοινωνίες

[Euro2day]: Ωρα μηδέν για τις αστικές συγκοινωνίες

Τεράστιο κόστος συντήρησης προς όφελος κυκλωμάτων ενώ καθυστερεί το σχέδιο ανανέωσης του στόλου. Αποσύρονται σύντομα ένα στα τρία λεωφορεία, “ξέχασαν” να εντάξουν την προμήθεια νέων στο ΕΣΠΑ. Φόβοι για λουκέτο και είσοδο ιδιωτών.

Εικονικά στοιχεία για τον απαρχαιωμένο στόλο που συντηρεί μια ολόκληρη “βιομηχανία” κυκλωμάτων και προμηθευτών μέσω του απίστευτα υψηλού κόστους συντήρησης και των “συλλεκτικών” (λόγω παλαιότητας) ανταλλακτικών, εικονικά στοιχεία για τα αμαξοστάσια αρκετά από τα οποία είναι αυθαίρετα και με άλλα προβλήματα αδειοδότησης, εικονικά στοιχεία για τις βάρδιες και τα ρεπό του προσωπικού.

Με αυτό το μοντέλο λειτουργεί τα τελευταία χρόνια η Οδικές Συγκοινωνίες ΑΕ (ΟΣΥ), η θυγατρική του ΟΑΣΑ που διαχειρίζεται τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ της πρωτεύουσας, σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας. Τα ίδια στελέχη θεωρούν πως η σημερινή διοίκηση, μέσω της απραξίας, οδηγεί τις αστικές συγκοινωνίες στα χέρια ιδιωτών.

Σχεδόν ένα στα τρία λεωφορεία της ΟΣΥ πρέπει να αποσυρθεί σύντομα λόγω παλαιότητας (είναι ρυπαντικής τεχνολογίας EURO I και EURO 2) η κυκλοφορία τους παραβιάζει την περιβαλλοντική νομοθεσία, ενώ ούτε η προηγούμενη διοίκηση, ούτε η σημερινή πρόχωρησαν τις διαδικασίες ανανέωσης του στόλου, μολονότι γνώριζαν πως οι σχετικοί διαγωνισμοί είναι χρονοβόροι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!