Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
13 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Με «option αύξησης» ο νόμος για το κοινωνικό μέρισμα
[Euro2day]: Με «option αύξησης» ο νόμος για το κοινωνικό μέρισμα

[Euro2day]: Με «option αύξησης» ο νόμος για το κοινωνικό μέρισμα

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για το κοινωνικό μέρισμα αφήνοντας παράθυρο για αύξηση του ποσού. Τα χρήματα θα δοθούν για το εφάπαξ βοήθημα, την επιστροφή κρατήσεων σε συνταξιούχους για την πληρωμή από τον προϋπολογισμό των ΥΚΩ.

Κατατέθηκε στη Βουλή με στόχο να ψηφιστεί άμεσα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος το νομοσχέδιο για το κοινωνικό μέρισμα ύψους 1,4 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Όπως αναμένονταν προβλέπει:

* Καταβάλλεται κατά το έτος 2017 ποσό 720 εκατ. ευρώ για την εφάπαξ παροχή κοινωνικού χαρακτήρα, ως διανομή κοινωνικού μερίσματος προς στήριξη των οικονομικά αδύναμων προσώπων και ευάλωτων νοικοκυριών . Το κοινωνικό μέρισμα, είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με ήδη βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα. Μάλιστα όπως αναφέρεται στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους με Κοινή Υπουργική Απόφαση δύναται το ποσό να αυξηθεί. Με την ίδια ΚΥΑ καθορίζονται και οι ειδικότεροι όροι και προϋποθέσεις χορήγησής του.

1. Ορίζεται ότι, ποσά που παρακρατήθηκαν για τη μηνιαία εισφορά υπέρ υγειονομικής περίθαλψης των συνταξιούχων κατά το διάστημα από 1.1.2012 έως 30.6.2016 και υπολογίστηκαν επί του ακαθάριστου ποσού μηνιαίας κύριας σύνταξης ή προσυνταξιοδοτικής παροχής, χωρίς την αφαίρεση των ποσών που αντιστοιχούν στις περικοπές των συντάξεων βάσει των ν.4024/2011, ν.4051/2012 και ν.4093/2012, καθώς και της κ.υ.α. 476/2012, επιστρέφονται άτοκα στους δικαιούχους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!