Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Οπου φύγει, φύγει οι Πολωνοί από τη Βρετανία
[Euro2day]: Οπου φύγει, φύγει οι Πολωνοί από τη Βρετανία

[Euro2day]: Οπου φύγει, φύγει οι Πολωνοί από τη Βρετανία

Για πρώτη φορά την τελευταία δεκαετία επιστρέφουν περισσότεροι Πολωνοί στην πατρίδα τους από αυτούς που την αφήνουν. Το χαμηλό ποσοστό ανεργίας στην Πολωνία στηρίζει τους μισθούς, την ώρα που οι εργοδότες δίνουν «μάχη» για να βρουν εργάτες.

Ολο και περισσότεροι Πολωνοί εργαζόμενοι επιστρέφουν στην πατρίδα τους. Για πρώτη φορά την τελευταία δεκαετία επιστρέφουν περισσότεροι από αυτούς που φεύγουν. Αιτία για την κίνηση είναι οι ανησυχίες για το Brexit και η ενίσχυση της πολωνικής αγοράς εργασίας.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η έξοδος των Πολωνών από το Ηνωμένο Βασίλειο καταγράφει ρεκόρ και οδηγεί σε μείωση κατά 85.000 των Πολωνών πολιτών που ζουν στο εξωτερικό. Συνολικά πέρυσι κατοικούσαν εκτός Πολωνίας 2,46 εκατ. σύμφωνα με την πολωνική στατιστική υπηρεσία.

Το κλίμα ενισχύεται και από το χαμηλό ποσοστό ανεργίας στην Πολωνία, γεγονός που δίνει ώθηση στους μισθούς, την ώρα που οι εργοδότες δίνουν «μάχη» για να βρουν εργάτες.

Ο αριθμός των Πολωνών που εργάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο υποχώρησε κατά 98.000, στις 695.000, εν μέσω αβεβαιότητας για τους όρους αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ, αλλά και λόγω της αντιμεταναστευτικής συμπεριφοράς, που είχε ως στόχο και τους Πολωνούς.

Η πτώση αυτή σημαίνει ότι για πρώτη φορά από το 2006 η Βρετανία δεν είναι στην κορυφή της λίστας με Πολωνούς εργαζομένους, καθώς βρέθηκε πίσω από τη Γερμανία, στην οποία απασχολούνται 706.000 Πολωνοί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!