Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: ΟΠΕΚ: Ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις για περιορισμό της παραγωγής
[Euro2day]: ΟΠΕΚ: Ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις για περιορισμό της παραγωγής

[Euro2day]: ΟΠΕΚ: Ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις για περιορισμό της παραγωγής

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, με τους επενδυτές να ελπίζουν πως θα υπάρξει συμφωνία σήμερα για περιορισμό της παραγωγής. Διαφωνίες Ιράν και Ιράκ για τη συμμετοχή τους, πιέζουν για μεγαλύτερη μείωση παραγωγής από τη Σαουδική Αραβία.

Ξεκίνησαν στη Βιέννη οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των μελών του ΟΠΕΚ για την επίτευξη συμφωνίας για τον περιορισμό της παραγωγής πετρελαίου και της στήριξης των τιμών του αργού, με το Ιράν και το Ιράκ να αντιστέκονται στις πιέσεις της Σαουδικής Αραβίας για πλήρη συμμετοχή τους σε οποιαδήποτε ενέργεια αποφασιστεί.

«Θα υπάρξει συμφωνία σήμερα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ιράκ, καθώς εισέρχονταν στο ξενοδοχείο όπου πραγματοποιείται η συνεδρίαση των υπουργών των χωρών του ΟΠΕΚ.

Αισιόδοξος δήλωσε και ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράν, προσθέτοντας πως δεν υπάρχει αίτημα για μείωση της παραγωγής του Ιράν.

Χθες, το Ιράν απέστειλε επιστολή στον ΟΠΕΚ λέγοντας πω θέλει η Σαουδική Αραβία να μειώσει την παραγωγή έως και 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως, πολύ περισσότερο απ’ όσο είναι διατεθειμένο να προσφέρει το Ριάντ, όπως ανέφεραν στο Reuters πηγές που είχαν δει την επιστολή.

Ο ΟΠΕΚ, που αντιπροσωπεύει το ένα τρίτο της παγκόσμιας παραγωγής, είχε προχωρήσει σε προκαταρκτική συμφωνία τον Σεπτέμβριο στο Αλγέρι για τον περιορισμό της παραγωγής γύρω στα 32,5-33 εκατ. βαρέλια ημερησίως, έναντι των 33,64 εκατ. βαρελιών που παράγονται σήμερα, σε μια προσπάθεια να στηριχθούν οι πετρελαϊκές τιμές, οι οποίες έχουν υποχωρήσει στο ήμισυ από τα μέσα του 2014.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!