Κυριακή, 25 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
11 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: O OΠΕΚ βλέπει αύξηση της παραγωγής αργού από ΗΠΑ το 2018
[Euro2day]: O OΠΕΚ βλέπει αύξηση της παραγωγής αργού από ΗΠΑ το 2018

[Euro2day]: O OΠΕΚ βλέπει αύξηση της παραγωγής αργού από ΗΠΑ το 2018

Υψηλότερα αναβάθμισε τις προβλέψεις του για την παραγωγή αργού από τις ΗΠΑ και άλλους ανταγωνιστές το πετρελαϊκό καρτέλ. Σταθερή η πρόβλεψη για την ζήτηση.

Το πετρελαϊκό καρτέλ αναθεώρησε υψηλότερα την Τετάρτη την πρόβλεψη του για την αύξηση της προσφοράς εκτός ΟΠΕΚ το 2018 και βλέπει πλέον ότι οι ανταγωνιστές του θα γεμίσουν την αγορά με νέα βαρέλια με ταχύτερο ρυθμό από αυτόν με τον οποίο θα αυξηθεί η ζήτηση.

Ο ΟΠΕΚ, ο οποίος έχει μαζί με τη Ρωσία μειώσει την παραγωγή σε μια προσπάθεια να περιορίσει την παγκόσμια υπερπροσφορά, ανέφερε πως η παραγωγή αργού εκτός ΟΠΕΚ θα αυξηθεί κατά 1,66 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα φέτος, ένα άλμα 280.000 βαρελιών την ημέρα σε σχέση με την πρόβλεψη του προηγούμενου μήνα.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, την ίδια στιγμή η παγκόσμια ζήτηση θα ενισχυθεί κατά 1,6 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, σχεδόν αμετάβλητη με τις προηγούμενες εκτιμήσεις.

Οι προβλέψεις των αναλυτών του ΟΠΕΚ έρχονται να προστεθούν στις ενδείξεις πως οι προσπάθειες του οργανισμού να περιορίσει την προσφορά αργού ακυρώνονται από την αύξηση της προσφοράς αμερικάνικου αργού από σχιστόλιθο και από άλλες ανταγωνιστικές πηγές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!