Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ο ΟΠΕΚ «δεσμεύεται» για πλαφόν στην παραγωγή τον Νοέμβριο
[Euro2day]: Ο ΟΠΕΚ «δεσμεύεται» για πλαφόν στην παραγωγή τον Νοέμβριο

[Euro2day]: Ο ΟΠΕΚ «δεσμεύεται» για πλαφόν στην παραγωγή τον Νοέμβριο

Ο γ.γ. του ΟΠΕΚ τονίζει ότι και τα 14 μέλη συμφώνησαν στην Αλγερία, γεγονός που δίνει μοναδική ευελιξία στην εφαρμογή του σχεδίου. Ωστόσο ο επικεφαλής της IEA λέει ότι η τόνωση τιμών δε θα κρατήσει και δίνει τρεις πιθανές «αντιδράσεις» της αγοράς.

Ο ΟΠΕΚ είναι αποφασισμένος να εφαρμόσει το πολυαναμενόμενο σχέδιό του για περιορισμό της παραγωγής όταν συνεδριάσει τον Νοέμβριο, τόνισε την Τρίτη ο επικεφαλής του καρτέλ σύμφωνα με το MarketWatch.

Απορρίπτοντας εικασίες ότι τα 14 μέλη του Οργανισμού θα αποτύχουν στη συμφωνία των τελικών λεπτομερειών, ο γενικός γραμματέας Mohammad Barkindo δεσμεύτηκε ότι το καρτέλ θα στηρίξει με έργα τα λόγια του και θα σταθεροποιήσει την αγορά πετρελαίου.

«Η Αλγερία ήταν ένα σημείο καμπής. Έχουμε ξεκινήσει μια εξισορρόπηση της αγοράς μετά την κατάρρευση του 2014», δήλωσε στο Λονδίνο, στη διάρκεια του συνεδρίου «Oil & Money».

«Είναι και τα 14 κράτη μέλη που έχουν συμφωνήσει σε αυτή την απόφαση και αυτό είναι που την κάνει μοναδική», πρόσθεσε. «Η συμφωνία της Αλγερίας περιλάμβανε τους πάντες. Και τα 14μέλη συμφώνησαν στο πλαφόν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!