Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: OPEC-Ρωσία κοντά σε συμφωνία για μακροπρόθεσμο συντονισμό της προμήθειας πετρελαίου
[Euro2day]: OPEC-Ρωσία κοντά σε συμφωνία για μακροπρόθεσμο συντονισμό της προμήθειας πετρελαίου

[Euro2day]: OPEC-Ρωσία κοντά σε συμφωνία για μακροπρόθεσμο συντονισμό της προμήθειας πετρελαίου

Ο OPEC, η Ρωσία και άλλες πετρελαιοπαραγωγικές χώρες, γνωστοί ως “OPEC+”, εξετάζουν το ενδεχόμενο μονιμοποίησης της συνεργασίας τους στο θέμα της προμήθειας πετρελαίου.

Ο OPEC και άλλες πετρελαιοπαραγωγικές χώρες περιλαμβανομένης της Ρωσίας, βρίσκονται σε τελικές συζητήσεις για συμφωνία, η οποία μπορεί να υπογραφεί στις αρχές Ιουλίου, ώστε να συνεργαστούν στις προμήθειες πετρελαίου σε μακροπρόθεσμη βάση, σύμφωνα με δημοσίευμα του ιαπωνικού πρακτορείου ειδήσεων Nikkei, το οποίο επικαλείται τον Ρώσο υπουργό ενέργειας Alexander Novak.

Ο κ. Novak δήλωσε επίσης στο Nikkei πως οι συζητήσεις με τον OPEC για μετάθεση της ημερομηνίας της συνεδρίασης στις αρχές Ιουλίου, από την αρχικώς σχεδιαζόμενη ημερομηνία της 25ης-26ης Ιουνίου, έχουν σχεδόν οριστικοποιηθεί.

Ο OPEC, η Ρωσία και άλλες πετρελαιοπαραγωγικές χώρες εφαρμόζουν από την 1η Ιανουαρίου συμφωνία για μείωση της παραγωγής τους κατά 1,2 δισ. βαρέλια ημερησίως, προκειμένου να στηριχθούν οι τιμές του πετρελαίου.

Η συμμαχία, η οποία έχει γίνει γνωστή ως «OPEC+» αναμένονταν να συνεδριάσει στις 25-26 Ιουνίου ή στις αρχές Ιουλίου προκειμένου να αποφασίσει αν θα παρατείνει τη συμφωνία.

Πρόταση για τη δημιουργία ενός επίσημου σώματος εγκαταλείφθηκε στις αρχές του έτους καθώς το Κογκρέσο των ΗΠΑ άρχισε να νομοθετεί κατά των καρτέλ στην πετρελαϊκή βιομηχανία.

Ωστόσο, το Nikkei αναφέρει πως η ομάδα προσπαθεί να κάνει τον OPEC+ ένα μόνιμο πλαίσιο, υπό συνθήκη οποία θα υπογραφεί στην επόμενη συνεδρίαση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!