Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: ΟΠΑΠ: Μεγάλα περιθώρια για ελκυστικά μερίσματα «βλέπει» η Eurobank
[Euro2day]: ΟΠΑΠ: Μεγάλα περιθώρια για ελκυστικά μερίσματα «βλέπει» η Eurobank

[Euro2day]: ΟΠΑΠ: Μεγάλα περιθώρια για ελκυστικά μερίσματα «βλέπει» η Eurobank

Οι ελεύθερες ταμειακές ροές του οργανισμού στην τριετία ενδέχεται να οδηγήσουν σε συνολική μερισματική απόδοση της τάξεως του 40-50% στην τριετία 2017-2019 υπογραμμίζει η χρηματιστηριακή. Στα 9,8 ευρώ ο στόχος.

Μεγάλες μερισματικές αποδόσεις την επόμενη τριετία «υπόσχεται» ο ΟΠΑΠ , όπως αναφέρει η Eurobank Equities σε έκθεσή της στην οποία δίνει τιμή-στόχο στα 9,8 ευρώ για τον τίτλο και σύσταση “buy”.

Η χρηματιστηριακή βλέπει σημαντική ώθηση στον Οργανισμό από τα VLTs, τα οποία εκτιμά ότι θα αυξήσουν τα ακαθάριστα έσοδα κατά 500-550 εκατ. ευρώ, με τα EBITDA από τις 35.000 παιχνιδομηχανές να διαμορφώνονται στα 170 εκατ. ευρώ. Ως εκ τούτου, προβλέπει αύξηση των EBITDA κατά 14% το 2017 και κατά 24% το 2018.  

Οπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, η αποτίμηση του ΟΠΑΠ παραμένει σε μικρό discount έναντι βρετανικών εταιριών του κλάδου. 

Η ελκυστική αποτίμηση μετά την ανάπτυξη των VLTs συνδυάζεται με το περιθώριο για σημαντικές επιστροφές κεφαλαίων στους μετόχους. 

Σύμφωνα με τη Eurobank, οι ελεύθερες κεφαλαιακές ροές για τον Οργανισμό αναμένεται να υπερβούν τα 200-300 εκατ. ευρώ ως το 2019, αφήνοντας τον ΟΠΑΠ με καθαρό ταμείο άνω των 200 εκατ. ευρώ ακόμη και μετά τη διανομή σωρευτικού μερίσματος ύψους 2,4 ευρώ στην εν λόγω περίοδο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!