Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ομπάμα: Ο Ρέντσι έχει δίκιο στη συνταγή κατά της λιτότητας
[Euro2day]: Ομπάμα: Ο Ρέντσι έχει δίκιο στη συνταγή κατά της λιτότητας

[Euro2day]: Ομπάμα: Ο Ρέντσι έχει δίκιο στη συνταγή κατά της λιτότητας

Η λιτότητα έφερε πιο αργή ανάπτυξη στην Ευρώπη, ενώ η στασιμότητα ετών έχει επιφέρει ανησυχίες σε ολόκληρη την περιοχή, τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος. «Σημαντικές» οι μεταρρυθμίσεις που ετοιμάζει ο Ρέντσι, η προσέγγισή του αρχίζει να αποφέρει καρπούς.

«Τα μέτρα λιτότητας έχουν συνδράμει την πιο αργή ανάπτυξη στην Ευρώπη», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

Ερωτηθείς για τη βαθιά ύφεση στην οποία βρίσκονταν Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες στο ξεκίνημα της θητείας του, ο Αμερικανός πρόεδρος προχώρησε σε μια σύγκριση των διαφορετικών προσεγγίσεων των δύο περιοχών. Όπως υποστήριξε, αμέσως αφότου ο ίδιος ανέλαβε την προεδρία, οι ΗΠΑ υιοθέτησαν την Πράξη Ανασυγκρότησης (Recovery Act) με στόχο την τόνωση της οικονομίας.

Συγκεκριμένα, «κινηθήκαμε γρήγορα για να σώσουμε την αυτοκινητοβιομηχανία μας, να σταθεροποιήσουμε τις τράπεζές μας, να επενδύσουμε σε υποδομή, να αναζωογονήσουμε άμεσα τα δάνεια προς μικρές επιχειρήσεις και να βοηθήσουμε οικογένειες να παραμείνουν στα σπίτια τους».

Ο πρόεδρος ανέφερε ότι αυτή η τακτική οδήγησε στη δημιουργία πάνω από 15 εκατ. νέων θέσεων εργασίας, μείωσε το ποσοστό της ανεργίας στο μισό, περιόρισε τα ελλείμματα και αύξησε τους μισθούς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!