Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 15 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
16 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: «Ολοι πρέπει να μείνουν πιστοί στη συμφωνία»
[Euro2day]: «Ολοι πρέπει να μείνουν πιστοί στη συμφωνία»

[Euro2day]: «Ολοι πρέπει να μείνουν πιστοί στη συμφωνία»

Βάζουν τέλος στα σενάρια για ακύρωση στις μειώσεις των συντάξεων το 2019 ευρωπαϊκές πηγές. Ερχονται ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί υπέρ δημοσίου. Η έγκριση της διανομής κοινωνικού μερίσματος και τα «καρφιά» για υποχρηματοδότηση κοινωνικών δαπανών. Εκκρεμεί το 1/3 των prior actions.

«Ολες οι πλευρές πρέπει να παραμείνουν πιστές στη συμφωνία, δεν είναι θέμα προτιμήσεων, είναι γραπτές δεσμεύσεις στο μνημόνιο και όχι μόνο με το ΔΝΤ». Με τον τρόπο αυτό απάντησαν σήμερα ευρωπαϊκές πηγές στο υποθετικό ερώτημα μη εφαρμογής των ψηφισμένων μέτρων για τις συντάξεις, στον βαθμό όπου θα υπάρξει υπέρβαση του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2018 και το ΔΝΤ δεν επιβιβαστεί στο ελληνικό πρόγραμμα.

Αν αρχίσουμε να ξηλώνουμε κομμάτια της συμφωνίας, αυτό θα περιέπλεκε πάρα πολύ τις διαδικασίες, συμπλήρωσε η ίδια πηγή διευκρινίζοντας ότι δεν είναι θέμα προτιμήσεων αλλά συμφωνηθέντων.

Αναφορικά με την ενδεχόμενη ταχύτερη εφαρμογή της προβλεπόμενης μείωσης του αφορολογήτου το 2019 αντί για το 2020, η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι αυτό θα συζητηθεί τον ερχόμενο Μάιο με το ΔΝΤ, στο πλαίσιο της τέταρτης αξιολόγησης.

Αυτή τη στιγμή όλοι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί θεωρούν ότι το πρόγραμμα βρίσκεται σε τροχιά χωρίς την ανάγκη νέων μέτρων για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ, ενώ υπάρχει και δημοσιονομικός χώρος για αύξηση των οικογενειακών επιδομάτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!