Τρίτη, 21 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Όλα τα μυστικά της ρύθμισης των 120 δόσεων στα Ταμεία
[Euro2day]: Όλα τα μυστικά της ρύθμισης των 120 δόσεων στα Ταμεία

[Euro2day]: Όλα τα μυστικά της ρύθμισης των 120 δόσεων στα Ταμεία

Χωρίς εισοδηματικούς ή περιουσιακούς περιορισμούς η ρύθμιση. Ποιοι κερδίζουν «κούρεμα» προσαυξήσεων και ποιοι βασικής οφειλής. Ερχονται αυξήσεις στις συντάξεις χηρείας. Οι ρυθμίσεις για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά και τους delivery.

«Το προηγούμενο σχέδιο νόμου έρχεται σε συνέχεια της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης που έθεσε σε υγιή βάση το ασφαλιστικό σύστημα και πλέον στόχο έχει να δώσει τη δυνατότητα σε 1,3 εκατομμύριο οφειλέτες να βάλουν ένα οριστικό τέλος στα βάρη του παρελθόντος». Αυτό δήλωσε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιογλου η οποία έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στην συμβολή του υφυπουργού Τάσου Πετρόπουλου στην συμβολή του για τις βασικές διάταξης του σχεδίου νόμου.

Η καινοτομία της προηγούμενης διάταξης αφορά την δυνατότητα μείωσης της αρχικής οφειλής στην περίπτωση του επανυπολογισμού.

Αναλυτικά όπως ανέφερε η υπουργός Εργασίας:

* Η Ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ανοίξει για τις αιτήσεις αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου και θα παραμείνει ανοικτή έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

* Δεν προβλέπονται εισοδηματικοί ή περιουσιακοί περιορισμοί.

* Αφορά το σύνολο των οφειλών στα Ταμεία έως και τον Δεκέμβριο του 2018, που αγγίζουν τα 35 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες καταργούνται όλες οι υπόλοιπες ενεργές ρυθμίσεις που «τρέχουν» αυτή τη στιγμή στο ΚΕΑΟ. Τα εναπομείναντα χρέη ρυθμίζονται με βάση τη νέα αυτή ρύθμιση. Εξαιρούνται μόνο όσοι έχουν τελεσίδικα ενταχθεί στον Εξωδικαστικό και στον νόμο Κατσέλη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!