Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ο οδικός χάρτης για τη μείωση των πλεονασμάτων
[Euro2day]: Ο οδικός χάρτης για τη μείωση των πλεονασμάτων

[Euro2day]: Ο οδικός χάρτης για τη μείωση των πλεονασμάτων

Πότε αναμένεται να κατατεθεί και επίσημα το αίτημα της Αθήνας. Στο Μεσοπρόθεσμο η ελληνική ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους. Οι σύμμαχοι στη μάχη των πλεονασμάτων και η… Γερμανία.

Στο Eurogroup του Μαρτίου, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας έχοντας εξασφαλίσει νωρίτερα μια ακόμα θετική έκθεση των θεσμών αναμένεται να θέσει στους ομολόγους του και επισήμως το αίτημα μείωσης των στόχων πρωτογενών πλεονασμάτων από το 2021 και μετά.

Το αίτημα αυτό δεν θα περιβάλλεται από πολιτικά επιχειρήματα. Το υπουργείο Οικονομικών και ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους διενεργούν τη «δική» τους Ανάλυση Βιωσιμότητας Χρέους πάνω στην οποία η κυβέρνηση αναμένεται πως θα οικοδομήσει τα επιχειρήματά της στην επικείμενη διαπραγμάτευση.

Η Ανάλυση αυτή αναμένεται να ενσωματωθεί στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα το οποίο σχεδιάζεται να κατατεθεί στη Βουλή μεταξύ Απριλίου και Μαϊου, με το οικονομικό επιτελείο να εξετάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδεχόμενο μιας πρώτης σαφούς αποτύπωσης προθέσεων στο βαθμό όπου ο στόχος για πλεόνασμα πέσει κάτω από το 3,5% το 2021.

Οι σχεδιασμοί αυτοί βρίσκονται επί του παρόντος στα χαρτιά, ανατροπές δεν αποκλείονται ανάλογα με τις εξελίξεις αλλά όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας τονίζει σε συνομιλητές του πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αφήσει το θέμα των πλεονασμάτων να σέρνεται για μήνες. Εκτιμάται λοιπόν , πως αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πέμπτης αξιολόγησης με την έκθεση από την Κομισιόν να αναμένεται στα τέλη Φεβρουαρίου, το Eurogroup του Μάρτη είναι το πρώτο «καλό σημείο» επίσημης ανακίνησης του θέματος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!