Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: ΟΑΕΕ: Προσωρινό ποσό 345,6 ευρώ αντί σύνταξη χηρείας
[Euro2day]: ΟΑΕΕ: Προσωρινό ποσό 345,6 ευρώ αντί σύνταξη χηρείας

[Euro2day]: ΟΑΕΕ: Προσωρινό ποσό 345,6 ευρώ αντί σύνταξη χηρείας

Εγκύκλιος του ΟΑΕΕ διευκρινίζει ότι οι δικαιούχοι συντάξεων χηρείας θα υποστούν περικοπές, καθώς η σύνταξη θα επανυπολογιστεί με βάση το νόμο Κατρούγκαλου και κατόπιν θα δοθεί σε ποσοστό 50%. Γιατί καθυστερεί η έκδοση οριστικών αποφάσεων.

Το ποσό που αντιστοιχεί στην Εθνική Σύνταξη λόγω 15ετίας, ήτοι 345,6 ευρώ θα λαμβάνουν οι δικαιούχοι σύνταξης λόγω θανάτου, χήροι, χήρες και ανήλικα τέκνα, σύμφωνα με εγκύκλιο του ΟΑΕΕ.

Μάλιστα, στην εγκύκλιο που εκδόθηκε σε συνέχεια του αντίστοιχου εγγράφου του υπουργείου Εργασίας ξεκαθαρίζεται ότι το προσωρινό ποσό των 345,6 ευρώ δικαιούνται οι χήρες/χήροι και τα ανήλικα παιδιά όσων συνταξιούχων και ασφαλισμένων απεβίωσαν μετά τις 13/5/2016, ημερομηνία έναρξης του νόμου Κατρούγκαλου.

Μάλιστα, ο ΟΑΕΕ ξεκαθαρίζει ότι οι συντάξεις λόγω θανάτου, ακόμη και σε περιπτώσεις μεταβίβασης από συνταξιούχους που είχαν δικαιωθεί σύνταξης με το παλιό σύστημα (πριν τις 12/5/2016) αλλά πέθαναν μετά την ψήφιση του νόμου (13/5/2016) θα υπολογιστούν με το νέο σύστημα. Δηλαδή ο επιζών σύζυγος θα λάβει τελικά το 50% της σύνταξης όπως θα επανυπολογιστεί με βάση το νέο ασφαλιστικό νόμο.

Αναλυτικά, στην εγκύκλιο τονίζεται πως σε περιπτώσεις συνταξιοδότησης λόγω θανάτου συνταξιούχου (μεταβιβάσεις), οι οποίοι είχαν συνταξιοδοτηθεί έως 13 Μαΐου 2016 και απεβίωσαν μετά την ημερομηνία αυτή θα χορηγείται στα δικαιοδόχα μέλη ποσό ίσο με αυτό που αντιστοιχεί σε εθνική σύνταξη 15 ετών ασφάλισης μέχρι να εκδοθούν οι ερμηνευτικές εγκύκλιοι, ώστε να είναι εφικτή η έκδοση των οριστικών αποφάσεων συνταξιοδότησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!