Σάββατο, 20 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Nuntius: Παραμένει η αβεβαιότητα στις αγορές
[Euro2day]: Nuntius: Παραμένει η αβεβαιότητα στις αγορές

[Euro2day]: Nuntius: Παραμένει η αβεβαιότητα στις αγορές

Οι εμπορικές εντάσεις ενδέχεται να επηρεάσουν την αστάθεια των αγορών αυτή την εβδομάδα, ωστόσο η Nuntius εκτιμά πως μία συμφωνία είναι το πιο πιθανό σενάριο.

Σε αρνητικό έδαφος έκλεισε εχθές η αμερικανική αγορά, καθώς οι διεθνείς ανησυχίες για τον εμπορικό πόλεμο αντισταθμίζουν τα κέρδη το ενεργειακού και τεχνολογικού τομέα.

O S&P 500 υποχώρησε κατά 0,1%, αφού ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump πρότεινε, σε συνέντευξή του στο Fox News, “ουσιαστικούς επιπρόσθετους δασμούς” εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία στη σύνοδο των G-20 αυτό το Σαββατοκύριακο, ενώ ζήτησε IP προστασία (Ingress Protection) την Κίνα να ανοίξει την αγορά της. Ακόμα, ο Trump δήλωσε πως η Κίνα «υποτιμά το νόμισμά τους». Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούχιν, είχε εκφράσει μια πιο αισιόδοξη άποψη, λέγοντας ότι η συμφωνία ήταν κατά 90%. Οι εμπορικές εντάσεις ενδέχεται να επηρεάσουν την αστάθεια των αγορών αυτή την εβδομάδα, ωστόσο, εξακολουθούμε να στηρίζουμε πως μία συμφωνία είναι το πιο πιθανό σενάριο.

Ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,3%, καθώς η Micron Technology ανακοίνωσε υψηλότερα από τα αναμενόμενα τριμηνιαία κέρδη και έσοδα, συμπληρωματικά με ορισμένες αποστολές που είχε αναλάβει προς την Huawei. Οι μετοχές του ενεργειακού τομέα ενισχύθηκαν κατά 1,1%, μετά και τις υψηλότερες τιμές πετρελαίου.

Η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent αυξήθηκε κατά 2,2%, μετά την ανακοίνωση των αποθεμάτων, τα οποία σημείωσαν την μεγαλύτερη πτώση από το 2016.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!