Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ντρίπλες και «πάρε-δώσε» για να κλείσει η συμφωνία
[Euro2day]: Ντρίπλες και «πάρε-δώσε» για να κλείσει η συμφωνία

[Euro2day]: Ντρίπλες και «πάρε-δώσε» για να κλείσει η συμφωνία

Γιατί η κυβέρνηση, διά στόματος Τζανακόπουλου, αποδέχεται (με αστερίσκο) υψηλά πλεονάσματα 3,5% για τη διετία 2019-2020. Πού βλέπει την «παγίδα» στις επιθέσεις φιλίας περί χαμηλότερων πλεονασμάτων. «Δεν θα ζητήσουμε αυξημένη πλειοψηφία στις ψηφοφορίες στη Βουλή».

Η σφοδρή πίεση που δέχεται η κυβέρνηση Τσίπρα από τους δανειστές την οδηγεί σε επαναθεώρηση κάποιων εκ των αρχικών της «όχι», προκειμένου να αποφύγει τα χειρότερα και να κερδίσει τα (εμβληματικά) καλύτερα.

Σ’ αυτό το πλαίσιο -όπως διαμορφώνεται μέχρι στιγμής, τουλάχιστον- εμφανίζεται έτοιμη να «δώσει» τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% για τη διετία 2019-2020 με αστερίσκο ανάπτυξης (παρότι Δραγασάκης-Τσακαλώτος μίλησαν δημοσίως για την ανάγκη μείωσής τους), αρκεί να αποφύγει συγκεκριμενοποίηση νέων μέτρων (δηλαδή της αποδοχής ενός νέου μνημονίου) και να «πάρει» συμφωνία στα εργασιακά για την επαναφορά των κλαδικών/συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Το επιχείρημα; «Εάν κλείσει τώρα η πολιτική συμφωνία, υπάρξει απόφαση για το χρέος, ενταχθούμε στην επόμενη φάση της ποσοτικής χαλάρωσης και ανοίξει ο δρόμος για την έλευση επενδύσεων, τότε θα διαμορφωθεί πολιτικό και οικονομικό κλίμα που θα επιτρέψει να ξαναδούμε τα πρωτογενή πλεονάσματα σε εντελώς διαφορετικό περιβάλλον», όπως λένε τις τελευταίες ημέρες (σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις) επιτελικά στελέχη της κυβέρνησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!