Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ντράγκι: Το 2018-2019 ο πληθωρισμός κοντά στο 2%
[Euro2day]: Ντράγκι: Το 2018-2019 ο πληθωρισμός κοντά στο 2%

[Euro2day]: Ντράγκι: Το 2018-2019 ο πληθωρισμός κοντά στο 2%

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ τόνισε πως η ευρωπαϊκή ανάκαμψη είναι μέτρια, αλλά σταθερή, ενώ τόνισε πως στόχος της Τράπεζας είναι η σταθερότητα των τιμών και πως υπάρχουν τα εργαλεία για την επίτευξη του στόχου αυτού.

Ο πληθωρισμός της ευρωζώνης θα επανέλθει στον στόχο της ΕΚΤ (κοντά στο 2%) μέχρι το 2018-2019, όπως δήλωσε στην ισπανική εφημερίδα El Pais ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.

«Θα έλεγα πως, παρά την κρίση των τελυεταίων ετών, έχουμε διατηρήσει την πορεία μας και προβλέπουμε πως ο πληθωρισμός θα επανέλθει σε επίπεδο συγκρίσιμο με τον στόχο του γύρω στο 2%, μεταξύ του 2018 και 2019» σημείωσε.

Ο ίδιος τόνισε πως η ευρωπαϊκή ανάκαμψη είναι μέτρια, αλλά σταθερή, ενώ τόνισε πως στόχος της Τράπεζας είναι η σταθερότητα των τιμών και πως υπάρχουν τα εργαλεία για την επίτευξη του στόχου αυτού.

Ο κ. Ντράγκι σημείωσε πως η ευρωπαϊκή ενοποίηση έχει αποδυναμωθεί από τον λαϊκισμό, ενώ ανέφερε πως όσο περισσότερο διαρκούν οι διαπραγματεύσεις για το Brexit, τόσο περισσότερο θα διαρκέσει η αβεβαιότητα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!