Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: ΝτιΚάπριο: Συνεργάζεται με το υπ. Δικαιοσύνης για την υπόθεση 1MDB
[Euro2day]: ΝτιΚάπριο: Συνεργάζεται με το υπ. Δικαιοσύνης για την υπόθεση 1MDB

[Euro2day]: ΝτιΚάπριο: Συνεργάζεται με το υπ. Δικαιοσύνης για την υπόθεση 1MDB

Το μαλαισιανό fund, για το οποίο έχει ξεκινήσει έρευνα για ξέπλυμα χρήματος και για κλοπή το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης φέρεται να χρηματοδότησε τόσο το Ίδρυμα του γνωστού ηθοποιού, όσο και την ταινία “Ο Λύκος της Wall Street”.

Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο δήλωσε πως περιμένει κατευθύνσεις από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, αναφορικά με την υπόθεση της χορήγησης κεφαλαίων για το περιβαλλοντικό ίδρυμά του ή την ταινία «Ο Λύκος της Wall Street» από το μαλαισιανό fund 1MDB.

Όπως μεταδίδει το Associated Press, ο γνωστός ηθοποιός εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω των εκπροσώπων του, στην οποία αναφέρει πως θα επιστρέψει όποια δώρα ή δωρεές συνδέονται με το 1MDB, που κατηγορείται για ξέπλυμα χρήματος.

«Τόσο ο κ. ΝτιΚάπριο όσο και το Ίδρυμα Λεονάρντο ΝτιΚάπριο συνεχίζουν να στηρίζουν πλήρως όλες τις προσπάθειες για τη διασφάλιση της απόδοσης δικαιοσύνης στο ζήτημα αυτό», αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Ο κ. ΝτιΚάπριο είναι ευγνώμων για της κατευθύνσεις και τις οδηγήσεις της κυβέρνησης ως προς το πώς θα επιτευχθεί αυτό», συμπληρώνεται.

Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, τουλάχιστον 3,5 δισ. δολάρια εκπάλησαν από το fund από άτομα του στενού κύκλου του πρωθυπουργού της Μαλαισίας, Najib Razak, ο οποίος δημιούργησε το fund το 2009 λίγο αφότου ανέλαβε την ηγεσία της χώρας, με στόχο να προωθήσει έργα οικονομικής ανάπτυξης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!