Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 13 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
12 °C 16 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ντεμπούτο για δυο νέα προγράμματα του Αναπτυξιακού
[Euro2day]: Ντεμπούτο για δυο νέα προγράμματα του Αναπτυξιακού

[Euro2day]: Ντεμπούτο για δυο νέα προγράμματα του Αναπτυξιακού

Εν αναμονή της πρώτης τους προκήρυξης βρίσκονται τα καθεστώτα – προγράμματα «Συνέργειες και Δικτυώσεις» και «Ενισχύσεις Καινοτομικού Χαρακτήρα για ΜΜΕ». Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Ποιες δαπάνες είναι επιλέξιμες.

Δύο νέα προγράμματα – καθεστώτα του αναπτυξιακού νόμου (ν.4399/2016) ανοίγουν τις επόμενες ημέρες. Πρόκειται για τα καθεστώτα «Συνέργειες και Δικτυώσεις» και «Ενισχύσεις Καινοτομικού Χαρακτήρα για ΜΜΕ».

Αμφότερα έχουν αρχικό προϋπολογισμό 300 εκατ. ευρώ (από 150 εκατ. έκαστο) και αποσκοπούν στην ενίσχυση και τη δημιουργία clusters και την ενσωμάτωση τεχνολογιών για την παραγωγή καινοτόμων προϊόντων.

Σημειώνεται ότι τα συγκεκριμένα καθεστώτα προκηρύσσονται για πρώτη φορά αφού από τα συνολικά οκτώ καθεστώτα του νέου αναπτυξιακού, έως αυτή τη στιγμή έχουν προκηρυχθεί τα τέσσερα. Η γκάμα των ενισχύσεων που παρέχουν τα δύο αυτά καθεστώτα, περιλαμβάνουν, επιχορήγηση, επιδότηση χρηματοδοτικής μίσθωσης, φορολογική απαλλαγή και επιδότηση του κόστους της δημιουργούμενης απασχόλησης. Πριν την προκήρυξή τους, θα τεθούν σε σύντομης διάρκειας δημόσια διαβούλευση.

Οι «Συνέργειες και Δικτυώσεις»

Στο πλαίσιο του καθεστώτος «Συνέργειες και Δικτυώσεις» οι επιχειρηματικές συστάδες (clusters) μπορούν να συμμετάσχουν επιχειρήσεις, ερευνητικά/εκπαιδευτικά ιδρύματα (πανεπιστήμια, δημόσιοι και ιδιωτικοί οργανισμοί έρευνας και ανάπτυξης, Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ. κ.λπ.), που δραστηριοποιούνται σε περιφερειακό ή διαπεριφερειακό επίπεδο και έχουν θεματική εστίαση.

Οι επιχειρηματικές συστάδες διευθύνονται και συντονίζονται από φορέα διαχείρισης με νομική προσωπικότητα, στον οποίο συμμετέχουν όλα τα μέλη του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!