Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ντάισελμπλουμ: Να είμαστε ρεαλιστές για τους στόχους μετά το 2018
[Euro2day]: Ντάισελμπλουμ: Να είμαστε ρεαλιστές για τους στόχους μετά το 2018

[Euro2day]: Ντάισελμπλουμ: Να είμαστε ρεαλιστές για τους στόχους μετά το 2018

Υπερβολικό το να ζητάμε από την Ελλάδα πλεονάσματα άνω του 3,5% για μεγάλο χρονικό διάστημα. Εντυπωσιακή η πρόοδος της χώρας, ελπίδες για συνολική συμφωνία ως το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου. Στόχος η παραμονή του ΔΝΤ.

Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ εξέφρασε σήμερα την ελπίδα να επιτευχθεί έως την επόμενη συνεδρίαση των υπουργών της ευρωζώνης, στις 5 Δεκεμβρίου, συνολική συμφωνία με την Ελλάδα για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ είπε ότι το Eurogroup θα πρέπει να είναι ρεαλιστικό για τους δημοσιονομικούς στόχους μετά το 2018. Το να ζητάμε από την Ελλάδα να διατηρεί πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι υπερβολικό, υπογράμμισε, σύμφωνα με το Reuters.    

Τόνισε επίσης ότι η Ελλάδα οφείλει να προωθήσει τις διαρθρωτικές αλλαγές που είναι αναγκαίες, αλλά και ότι οι άλλες χώρες της ευρωζώνης οφείλουν να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Δήλωσε επίσης ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής ότι η Ελλάδα έχει ως σήμερα σημειώσει εντυπωσιακή πρόοδο και ότι ευελπιστεί πως θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα για την εδραίωση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!