Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 10 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ο Ντ. Τουσκ κατέθετε 7 ώρες σε επιτροπή για υπόθεση «πυραμίδας» επί πρωθυπουργίας του
[Euro2day]: Ο Ντ. Τουσκ κατέθετε 7 ώρες σε επιτροπή για υπόθεση «πυραμίδας» επί πρωθυπουργίας του

[Euro2day]: Ο Ντ. Τουσκ κατέθετε 7 ώρες σε επιτροπή για υπόθεση «πυραμίδας» επί πρωθυπουργίας του

Η πρόεδρος της επιτροπής Μαλγκοζάτα Βάσσερμαν μετά το τέλος της συνεδρίασης δήλωσε ότι η κυβέρνηση υπό την ηγεσία του Τουσκ και ο έλεγχος που ασκούσε στα υπουργεία και τις υπηρεσίες είχαν ως συνέπεια να “χαθούν 850 εκατ. ζλότι, και 18 χιλιάδες άνθρωποι να χάσουν τις αποταμιεύσεις τους”.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και πρώην πρωθυπουργός της Πολωνίας (2007-2014) Ντόναλντ Τουσκ, παρέμεινε επί επτά και πλέον ώρες στην πολωνική βουλή, καθώς είχε κληθεί να καταθέσει στην εξεταστική επιτροπή που ερευνά το σκάνδαλο μια εταιρείας πυραμίδας, που λειτούργησε την περίοδο της πρωθυπουργίας του, μεταδίδει το πρακτορείο TASS επικαλούμενο το πολωνικό πρακτορείο PAP.
Η πρόεδρος της επιτροπής Μαλγκοζάτα Βάσσερμαν μετά το τέλος της συνεδρίασης δήλωσε ότι η κυβέρνηση υπό την ηγεσία του Τουσκ και ο έλεγχος που ασκούσε στα υπουργεία και τις υπηρεσίες είχαν ως συνέπεια να “χαθούν 850 εκατομμύρια ζλότι, και 18 χιλιάδες άνθρωποι να χάσουν τις αποταμιεύσεις τους”.
“Το επιχείρημα ότι δεν έλεγχα τις υπηρεσίες, δείχνει κατά την άποψη μου, στην ουσία το αδιέξοδο της επιτροπής, επειδή το πρωταρχικό της επιχείρημα ήταν ότι φέρω την ευθύνη για όλη αυτή την υπόθεση”, δήλωσε ο Τούσκ, μεταδίδει το ΑΠΕ.

Η εταιρεία Amber Gold ιδρύθηκε στις αρχές του 2009, προτείνοντας τότε στους πελάτες της να επενδύσουν σε χρυσό με την προοπτική να έχουν μεγαλύτερα κέρδη από τα επιτόκια, που υπερέβαιναν κατά πολύ τα τραπεζικά επιτόκια. Το 2012 η εταιρεία χρεοκόπησε, χωρίς να δώσει μερίσματα στους περίπου 19 χιλιάδες πελάτες της, ούτε να επιστρέψει τις καταθέσεις τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!