Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Η Νορβηγία προειδοποιεί για το κρατικό της fund
[Euro2day]: Η Νορβηγία προειδοποιεί για το κρατικό της fund

[Euro2day]: Η Νορβηγία προειδοποιεί για το κρατικό της fund

Η μεγαλύτερη κυβερνητική δεξαμενή μετρητών στον κόσμο κινδυνεύει να χάσει το 50% των κεφαλαίων της μέσα σε 10 χρόνια, σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα. Η κυβέρνηση πήρε χρήματα για πρώτη φορά το ’16 και μάλλον θα συνεχίσει φέτος.

Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Νορβηγίας προχώρησε σε ακόμη πιο έντονη προειδοποίηση για την αυξανόμενη δαπάνη εσόδων από το πετρέλαιο και σκιαγράφησε σενάρια για απώλεια 50% στα κεφάλαια του μεγαλύτερου κρατικού fund στον κόσμο, μέσα στα επόμενα 10 χρόνια.

Ο Oystein Olsen τόνισε πως η διαρκής άνοδος στη δαπάνη μετρητών από το πετρέλαιο, τα οποία πλέον αντιστοιχούν περίπου στο 20% του προϋπολογισμού και στο 8% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος, θα πρέπει να σταματήσει για να προστατευθεί το fund 900 δισ. ευρώ, δηλαδή η μεγαλύτερη κυβερνητική δεξαμενή μετρητών στον κόσμο.

«Με υψηλά επίπεδα δαπάνης των εσόδων από το πετρέλαιο, υπάρχει κίνδυνος απότομης μείωσης στο κεφάλαιο του fund», ανέφερε ο Olsen την Πέμπτη στο Όσλο, σύμφωνα με το Bloomberg. Αυτό θα μπορούσε, για παράδειγμα, να συμβεί αν μια παγκόσμια ύφεση πυροδοτήσει και πτώση στα έσοδα πετρελαίου και χαμηλές ή αρνητικές αποδόσεις του κεφαλαίου του fund», εξήγησε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!