Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: «Νηστεία και προσευχή» για τις ΑΧΕ
[Euro2day]: «Νηστεία και προσευχή» για τις ΑΧΕ

[Euro2day]: «Νηστεία και προσευχή» για τις ΑΧΕ

Μετά τα ανησυχητικά οικονομικά αποτελέσματα του 2018, σε ακόμη χαμηλότερα επίπεδα κινείται ο φετινός όγκος των εγχώριων συναλλαγών. Οι προκλήσεις, οι ανησυχίες και οι επισημάνεις προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Αναλυτικός πίνακας.

Σε κατάσταση… νηστείας και προσευχής εξακολουθούν να βρίσκονται οι εγχώριες χρηματιστηριακές εταιρείες, παρά το γεγονός ότι πολλοί επενδυτές βλέπουν με συγκρατημένη αισιοδοξία τις προοπτικές της ελληνικής κεφαλαιαγοράς.

Σύμφωνα με αυτούς, η προβλεπόμενη σταδιακή ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας σε συνδυασμό με τη δυναμική αρκετών δεκάδων εισηγμένων εταιρειών στο ΧΑ, είναι σε θέση να αποφέρουν σε μεσομακροπρόθεσμη βάση αξιοσημείωτα κέρδη στους επενδυτές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εξέλιξη των μελλοντικών χρηματιστηριακών συναλλαγών.

Από την άλλη πλευρά όμως, δεν είναι τυχαίο ότι κατά τους τελευταίους είκοσι μήνες τρεις ΑΧΕΠΕΥ (Guardian Trust, Άτλας και Τσεκούρας) αναγκάστηκαν να διακόψουν τη λειτουργία τους, ενώ με βάση κύκλους της αγοράς γύρω στις τρεις-τέσσερις ακόμη καλούνται να προχωρήσουν σε κινήσεις προκειμένου να διασφαλίσουν τη μακροχρόνια βιωσιμότητά τους.

Άλλωστε, όσο και αν πολλές ΑΧΕ δεν έχουν ακόμη δημοσιεύσει τις λογιστικές τους καταστάσεις για το 2018 και άρα δεν μπορούν να προκύψουν ασφαλή συμπεράσματα, η γενικότερη εικόνα (βλέπε στοιχεία παρατιθέμενου πίνακα) δείχνει ότι:

• Τα αποτελέσματα των ΑΧΕ κυμάνθηκαν πέρυσι για μια ακόμη χρονιά σε πολύ χαμηλά επίπεδα (αρκετές εταιρείες υποχρεώθηκαν σε ζημιογόνο αποτέλεσμα).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!