Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Nissan, BMW και Porsche αντιμέτωπες με απαγόρευση πωλήσεων στην Νότια Κορέα
[Euro2day]: Nissan, BMW και Porsche αντιμέτωπες με απαγόρευση πωλήσεων στην Νότια Κορέα

[Euro2day]: Nissan, BMW και Porsche αντιμέτωπες με απαγόρευση πωλήσεων στην Νότια Κορέα

Από τον Αύγουστο η χώρα έχει ερευνήσει πάνω από 12 ξένες μάρκες αυτοκινήτων, μετά το σκάνδαλο της VW και την απαγόρευση σχεδόν όλων των αυτοκινήτων της στην Κορέα. Η έρευνα αποκάλυψε προβλήματα με τις πιστοποιήσεις μοντέλων των τριών εταιριών.

Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας τόνισε πως σχεδιάζει να απαγορεύσει την πώληση κάποιων αυτοκινήτων που κατασκευάζονται από την ιαπωνική Nissan Motors και από δύο γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, την BMW και την Porsche, αφότου ανακάλυψε πως οι εταιρίες «χειραγώγησαν» έγγραφα που παρουσιάζουν τα οχήματά τους ως κατάλληλα για κυκλοφορία.

Το αρμόδιο Υπουργείο ανέφερε ότι από τον Αύγουστο και μετά έχει ερευνήσει πάνω από 12 ξένες μάρκες, καθώς και ότι, σύμφωνα με τα ευρήματά του, προκειμένου να εξασφαλίσουν κυβερνητική έγκριση για κάποια από τα οχήματά τους, οι τρεις αυτοκινητοβιομηχανίες υπέβαλαν έγγραφα που είχαν ήδη χρησιμοποιηθεί για άλλα, παρόμοια μοντέλα.

Όπως εξηγεί το MarketWatch, η κυβέρνηση διεύρυνε την έρευνά της σε όλες αυτές τις εταιρίες αφότου απαγόρευσε την πώληση σχεδόν όλων των αυτοκινήτων της Volkswagen στην Κορέα, στον απόηχο του σκανδάλου που πυροδότησε σχετική έρευνα στη χώρα.

Αξιωματούχος διευκρίνισε ότι για ένα σύνολο 10 μοντέλων, περιλαμβανομένων του sedan Infinity Q50 και του SUV Qashqai της Nissan, του SUV X5M της BMW και τα ντίζελ Macan S της Porsche, υπάρχει η υποψία ότι έχουν χρησιμοποιηθεί παραποιημένα έγγραφα για την εξασφάλιση των απαραίτητων πιστοποιήσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!