Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
13 °C 5 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Nielsen: Θετικές τάσεις στην αγορά λιανεμπορίου για το πρώτο 10μηνο
[Euro2day]: Nielsen: Θετικές τάσεις στην αγορά λιανεμπορίου για το πρώτο 10μηνο

[Euro2day]: Nielsen: Θετικές τάσεις στην αγορά λιανεμπορίου για το πρώτο 10μηνο

Τα Φρέσκα/ Χύμα Προϊόντα εμφανίζουν την πιο θετική τάση, στο +3,0%, ενώ στον αντίποδα τα Προϊόντα Προσωπικής Περιποίησης, καθώς και τα Προϊόντα Οικιακής Χρήσης κινούνται αρνητικά σε ποσοστό -2,1% και -1,3%, αντίστοιχα. Οι κατηγορίες των Τροφίμων & Ποτών είναι σταθερές σε αξία σε σχέση με την περασμένη χρονιά.

Η αγορά του οργανωμένου λιανεμπορίου (καταστήματα τροφίμων άνω των 100 τ.μ, Ηπειρωτική Ελλάδα και Κρήτη εξαιρουμένων των νησιών) κινήθηκε θετικά σε αξία, στο +0,4%, κατά το πρώτο 10μηνο του 2017 (στοιχεία από την αρχή του έτους έως 28 Οκτωβρίου 2017), σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, ενώ τα FMCGs (fast moving consumer goods) στο σύνολό τους παρουσιάζουν αρνητική τάση, στο -0,4%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen.
Τα Φρέσκα/ Χύμα Προϊόντα εμφανίζουν την πιο θετική τάση, στο +3,0%, ενώ στον αντίποδα τα Προϊόντα Προσωπικής Περιποίησης, καθώς και τα Προϊόντα Οικιακής Χρήσης κινούνται αρνητικά σε ποσοστό -2,1% και -1,3%, αντίστοιχα, γεγονός που οφείλεται κυρίως στις αποπληθωριστικές πιέσεις που δέχονται οι συγκεκριμένες κατηγορίες, λόγω των έντονων προωθητικών. Επιπλέον, οι κατηγορίες των Τροφίμων & Ποτών είναι σταθερές σε αξία σε σχέση με την περασμένη χρονιά, καθώς οι πληθωριστικές τάσεις λόγω της αύξησης του φορολογικού συντελεστή σε ορισμένες κατηγορίες Ποτών, όπως είναι ο καφές και η μπύρα, αντισταθμίζουν τις απώλειες των κατηγοριών Τροφίμων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!