Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Newsweek: Να στραφεί ο Τουρκικός λαός κατά του Ερντογάν
[Euro2day]: Newsweek: Να στραφεί ο Τουρκικός λαός κατά του Ερντογάν

[Euro2day]: Newsweek: Να στραφεί ο Τουρκικός λαός κατά του Ερντογάν

Όσο συντομότερα δράσει ο ελεύθερος κόσμος κατά του Ερντογάν, τόσο πιο ασφαλής θα είναι ο κόσμος μας, γράφει το Newsweek. Προτρέπει τις ΗΠΑ να αναγνωρίσουν τη Γενοκτονία των Αρμενίων. Το άρθρο προτρέπει σε νέο πραξικόπημα στην Τουρκία, λέει ο σύμβουλος του Ερντογάν.

Την έντονη αντίδραση της Τουρκίας έχει προκαλέσει άρθρο γνώμης στο Newsweek, που καλεί τους Τούρκους να στραφούν κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε άρθρο γνώμης τους στο περιοδικό Newsweek, που τιτλοφορείται «Η Τουρκία του Ερντογάν θέλει να συντρίψει τους Κούρδους και να ξαναδημιουργήσει τον Οθωμανικό κόσμο», οι Jonathan Wachtel και Albert Wachtel, γράφουν με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα κατά του Τούρκου προέδρου και των τακτικών που έχει ακολουθήσει σε διάφορα θέματα, όπως οι Κούρδοι, η Συρία, την απόπειρα πραξικοπήματος, τη φυλάκιση του αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον κ.α.

Προτρέπουν, δε, τους Τούρκους πολίτες στο εξωτερικό «να ενωθούν σε μια εκστρατεία για να στρέψουν τον Τουρκικό λαό κατά του Ερντογάν», συμπληρώνοντας πως «ο ελεύθερος κόσμος δεν πρέπει να εξευμενίζει την τυραννία».

«Η Αμερική, ως το ισχυρότερο έθνος του πλανήτη, μπορεί να προσφέρει κρίσιμη βοήθεια. Οι ΗΠΑ πρέπει να ενωθούν με τις 29 χώρες που έχουν αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων. Η αποδοχή της ψευδούς άρνησης της Άγκυρας ενθαρρύνει μια σχετική επίθεση στους Κούρδους.

Τα τρέχοντα οικονομικά προβλήματα της Τουρκίας θα αποδειχθούν χρήσιμα για τον περιορισμό το Ερντογάν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!