Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
30 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
26 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Νέο πρόγραμμα βραχυπρόθεσμου δανεισμού εξετάζει το ΔΝΤ
[Euro2day]: Νέο πρόγραμμα βραχυπρόθεσμου δανεισμού εξετάζει το ΔΝΤ

[Euro2day]: Νέο πρόγραμμα βραχυπρόθεσμου δανεισμού εξετάζει το ΔΝΤ

Η κίνηση έρχεται εν μέσω ανησυχιών πως η αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων θα μπορούσε να προκαλέσει απόσυρση κεφαλαίων από αναδυόμενες οικονομίες. Το πρόγραμμα θα αποφασιστεί στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΔΝΤ στο τέλος του μήνα.

Ένα νέο «εργαλείο», που θα δίνει στις χώρες ταχεία πρόσβαση σε βραχυπρόθεσμα κεφάλαια σε δολάριο, ώστε να προστατευθούν σε μια πιθανή οικονομική κρίση, πρόκειται να παρουσιάσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σύμφωνα με ιαπωνική κυβερνητική πηγή με γνώση του θέματος, που επικαλείται το Reuters.

Η κίνηση αυτή έρχεται εν μέσω ανησυχιών πως η πορεία αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων θα μπορούσε να προκαλέσει απόσυρση κεφαλαίων από αναδυόμενες ασιατικές οικονομίες και αναταράξεις στις χρηματαγορές.  

Στο πλαίσιο του νέου αυτού προγράμματος, τα κράτη-μέλη κατόπιν προκαταρκτικής αξιολόγησης θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν βραχυπρόθεσμα δολαριακά κεφάλαια για να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε κερδοσκοπική επίθεση στα νομίσματά τους, ανέφερε η πηγή στο Reuters.

Σύμφωνα με την πηγή, το ΔΝΤ εξετάζει αυτή τη διευκόλυνση για να ενισχυθούν οι δικλίδες ασφαλείας έναντι των απότομων αυξήσεων της μεταβλητότητας στις αγορές, ενώ η δημιουργία της αναμένεται να αποφασιστεί επισήμως στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΔΝΤ στο τέλος του μήνα.

«Το ΔΝΤ εξετάσει διάφορα μέτρα, καθώς βλέπει τη σημασία να ενισχυθούν τα παγκόσμια δίχτυα ασφαλείας, ώστε να υπάρξει προστασία κατά πιθανών προβλημάτων ρευστότητας», σχολίασε στο Reuters αξιωματούχος του Ταμείου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!