Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Νέο πρόγραμμα επιχορήγησης για μεταποίηση προϊόντων αλιείας
[Euro2day]: Νέο πρόγραμμα επιχορήγησης για μεταποίηση προϊόντων αλιείας

[Euro2day]: Νέο πρόγραμμα επιχορήγησης για μεταποίηση προϊόντων αλιείας

Έως και 85% το ύψος της επιδότησης για τα επενδυτικά σχέδια που θα υπαχθούν στο Μέτρο 3.4.4. του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020. Ποιες δαπάνες χρηματοδοτούνται. Από σήμερα οι αιτήσεις.

Την ίδρυση νέων και τον εκσυγχρονισμό ή την επέκταση υφισταμένων μονάδων επεξεργασίας αλιευμάτων, αφορά το πρόγραμμα “Μεταποίηση προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας“. Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του Μέτρου 3.4.4. του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020. Η υποβολή των αιτήσεων αρχίζει σήμερα 2 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται στις 15 Νοεμβρίου 2019.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται στα 26 εκατ. ευρώ, μπορούν να υπαχθούν επενδυτικά σχέδια ύψους από 20.000 ευρώ έως 8 εκατ. ευρώ. Το ποσοστό της επιδότησης κυμαίνεται από 50% έως και 85%, με τον υψηλότερο συντελεστή να αφορά επενδύσεις σε απομακρυσμένα νησιά.

Ως μέγιστη διάρκεια ολοκλήρωσης των επενδυτικών σχεδίων ορίζονται τα δύο έτη, με ημερομηνία εκκίνησης την ημερομηνία της απόφασης στο πρόγραμμα. Θα πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι μπορούν να χρηματοδοτηθούν και επενδυτικές δαπάνες οι οποίες έχουν πραγματοποιηθεί από τις 23 Αυγούστου 2018.

Το Μέτρο 3.4.4 αφορά στην ίδρυση νέων μονάδων μεταποίησης, μηχανολογική ή και κτιριακή επέκταση, εκσυγχρονισμό ή μετεγκατάσταση υφιστάμενων μονάδων μεταποίησης. Ειδικότερα, οι διαδικασίες μεταποίησης των παραπάνω ενεργειών αφορούν στην προετοιμασία και παρουσίαση των παρουσιαζόμενων προϊόντων, που περιλαμβάνει: τον τεμαχισμό σε φιλέτα, τη συσκευασία, την κονσερβοποίηση, την κατάψυξη, το κάπνισμα, το αλάτισμα, το μαγείρεμα, τη διατήρηση σε ξίδι, την αποξήρανση ή την προετοιμασία των ιχθύων για την αγορά καθ’ οιονδήποτε άλλο τρόπο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!