Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
38 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
31 °C 5 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Νέο πλαίσιο για την προστασία του Καταναλωτή
[Euro2day]: Νέο πλαίσιο για την προστασία του Καταναλωτή

[Euro2day]: Νέο πλαίσιο για την προστασία του Καταναλωτή

Σε δημόσια διαβούλευση η τροποποίηση του ν. 2251/1994. Ποιες οι επιπλέον πρόνοιες για τους καταναλωτές. Αποσαφήνιση των εννοιών της εμπορικής και της νόμιμης εγγύησης. Ποια μέτρα λαμβάνονται για την προστασία των ανηλίκων.

Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση έθεσε το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης το σχέδιο νόμου ‘Αναμόρφωση, τροποποίηση και συμπλήρωση των διατάξεων του ν. 2251/1994 για την “Προστασία των καταναλωτών”. Επισημαίνεται ότι την αναμόρφωση των διατάξεων του νόμου επεξεργάστηκε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή μετά από μακρά περίοδο προδιαβούλευσης και συνδιαμόρφωσης με βασικούς φορείς όλων των τομέων της αγοράς, τις ενώσεις καταναλωτών, τους φορείς προμηθευτών ηλεκτρονικού εμπορίου και ειδικούς εμπειρογνώμονες.

Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη, 29/06/2017 και ώρα 15:00 και μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω του: http://www.opengov.gr/ypoian/?p=8174.

Στο προτεινόμενο νομοσχέδιο διαλαμβάνονται ρυθμίσεις που συμπληρώνουν, επικαιροποιούν και αναμορφώνουν τις γενικές ρυθμίσεις του ν. 2251/94, ο οποίος αποτελεί σήμερα το θεσμικό πλαίσιο για την διασφάλιση, προεχόντως των δικαιωμάτων και των οικονομικών συμφερόντων των καταναλωτών, όπως αυτός ισχύει.
Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά τον ορισμό της έννοιας του καταναλωτή στο άρθρο 1α υιοθετούνται ενιαίοι ορισμοί σε όλο το φάσμα του ν. 2251/94. Ειδικά, τίθενται ενιαίοι ορισμοί του προμηθευτή, αλλά και του πωλητή ή του παραγωγού, οι οποίοι αποτελούν εξειδίκευση του ορισμού του προμηθευτή ανάλογα με τις υποχρεώσεις που πηγάζουν από την εκάστοτε ασκούμενη από αυτόν εμπορική δραστηριότητα. Επιπλέον, υιοθετείται ένας ενιαίος ορισμός του καταναλωτή, γεγονός το οποίο επιλύει τις συγκρούσεις μεταξύ παραγωγών, καταναλωτών και εμπόρων, που κατέληγαν στα δικαστήρια, λόγω της έλλειψης ενιαίου ορισμού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!