Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Νέο πλάνο για εξάλειψη των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου
[Euro2day]: Νέο πλάνο για εξάλειψη των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου

[Euro2day]: Νέο πλάνο για εξάλειψη των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου

Ιούνιος του 2020 το νέο ορόσημο για την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Στόχος να πληρωθούν φέτος 300 εκατ. ευρώ. Σε εκκρεμότητα τουλάχιστον έως τον Ιούνιο του 2021 θα μείνουν, όμως, κάποιες εκκρεμείς συνταξιοδοτήσεις.

Οι δεσμεύσεις για μηδενισμό κοντέρ των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του δημοσίου προς τους ιδιώτες, ανανεώνονταν από την ελληνική κυβέρνηση κάθε φορά που οι στόχοι δεν τηρούνταν. Τελευταία δέσμευση που έμεινε στα χαρτιά, αυτή για καθαρά ληξιπρόθεσμα κάτω των 500 εκατ. ευρώ τον Αύγουστο του 2019.

Νωρίτερα στην εκπνοή του Μνημονίου, τον Αύγουστο του 2018 υπήρχε η δέσμευση για μηδενισμό τους, αλλά αντ’ αυτού τα στοιχεία της Κομισιόν έρχονται να θυμίσουν πως τότε τα «καθαρά» ληξιπρόθεσμα χρέη του δημοσίου ήταν 1,7 δις ευρώ. Φέτος τον Αύγουστο είχαν διαμορφωθεί σε 1,3 δισ. ευρώ και σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της νέας κυβέρνησης όπως αποτυπώνονται στην έκθεση ενισχυμένης εποπτείας, στο τέλος του έτους θα έχουν υποχωρήσει σε 1 δισ. ευρώ. Συνολικά 300 εκατ. ευρώ ρευστότητα μέσα σε λίγους μήνες είναι υπολογίσιμο μέγεθος, αρκεί να επιβεβαιωθεί στην πράξη.

Έξι μήνες αργότερα, τον Ιούνιο του 2020, το κράτος σύμφωνα με τους σχεδιασμούς θα έχει εξοφλήσει τις υποχρεώσεις του με εξαίρεση 140 εκατ. ευρώ εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης οι οποίες θα απαιτήσουν έξτρα χρόνο έως τον Ιούνιο του 2021.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!