Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Νέο πακέτο κινήτρων σε επιχειρήσεις της Στερεάς Ελλάδας
[Euro2day]: Νέο πακέτο κινήτρων σε επιχειρήσεις της Στερεάς Ελλάδας

[Euro2day]: Νέο πακέτο κινήτρων σε επιχειρήσεις της Στερεάς Ελλάδας

Ειδικό πρόγραμμα για εταιρίες αγροδιατροφής και μετάλλου που στοχεύει στη δημιουργία προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας. Έως και 80% το ύψος της επιδότησης. Ποιες δαπάνες είναι επιλέξιμες. Οι ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων και ολοκλήρωσης των έργων.

Έως και το 80% του επενδυτικού σχεδίου μπορεί να φθάσει το ύψος της επιδότησης για όσες επιχειρήσεις της Στερεάς Ελλάδας που δραστηριοποιούνται στους κλάδους της αγροδιατροφής και του μετάλλου (εξαιρείται ο χάλυβας) υπαχθούν στο πρόγραμμα «Ενίσχυση έργων ερευνητικής ανάπτυξης προϊόντων ή και υπηρεσιών σε υφιστάμενες επιχειρήσεις της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας».

Όπως προκύπτει από τον τίτλο του προγράμματος, τα επενδυτικά σχέδια που θα χρηματοδοτηθούν θα πρέπει να σχετίζονται με την ανάπτυξη της έρευνας και της καινοτομίας των επιχειρήσεων στους επιλεγμένους κλάδους, προκειμένου να δημιουργηθούν νέα ή διαφοροποιημένα προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Το ύψος των επενδυτικών σχεδίων μπορεί να κυμαίνεται από τις 50.000 έως 1,5 εκατ. ευρώ και στην περίπτωση που η επιχείρηση είναι μικρή η ένταση της ενίσχυσης (επιδότηση) φθάνει στο 80%. Αντίστοιχα για τις μεσαίες το μέγιστο ύψος της ενίσχυσης ορίζεται στο 75% και για τις μεγάλες στο 65% του επιλέξιμου προϋπολογισμού.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα «ανοίξει» στις 17 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 17 Οκτωβρίου και τα έργα που θα υπαχθούν θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί εντός 36 μηνών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!