Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
12 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Νέο «ντου» εισαγγελέων και εφορίας στη Volkswagen
[Euro2day]: Νέο «ντου» εισαγγελέων και εφορίας στη Volkswagen

[Euro2day]: Νέο «ντου» εισαγγελέων και εφορίας στη Volkswagen

Υπόνοιες για φοροδιαφυγή και σπατάλη εταιρικών κεφαλαίων. Κατασχέθηκαν αρχεία και υπολογιστές.

Οι εισαγγελείς και η εφορία επέστρεψαν χθες στα γραφεία αρκετών ανώτερων στελεχών της Volkswagen, όπως δήλωσε η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Η έρευνα έγινε στα γραφεία του προέδρου του εποπτικού συμβουλίου Hans Dieter Poetsch, του επικεφαλής οικονομικών Frank Witter και του επικεφαλής του ανθρώπινου δυναμικού, Karlheinz Blessing, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Volkswagen, ενώ κατασχέθηκαν αρχεία και υπολογιστές.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρείας, η επιδρομή σχετίζεται με υποψίες για υπερβάλλοντα ποσά στον επικεφαλής του συμβουλίου επιχειρήσεων Bernd Osterloh, του οποίου το γραφείο επίσης ερευνήθηκε.

Η Εφορία ενήργησε ύστερα από υπόνοιες για φοροδιαφυγή και αυτό συμβαίνει, επειδή η υπερβολική αμοιβή μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολικά υψηλά λειτουργικά έξοδα και στην πληρωμή πολύ μικρών φόρων.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι οι Γερμανοί εισαγγελείς διερευνούν νυν και πρώην στελέχη της Volkswagen, με την υποψία ότι κατέβαλαν υπερβολικό μισθό στον επικεφαλής του συμβουλίου επιχειρήσεων Bernd Osterloh. Στη Γερμανία, η σπατάλη εταιρικών κεφαλαίων αποτελεί νομική παράβαση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!