Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Νέο δημοψήφισμα για ανεξαρτησία της Σκοτίας ζητά η Στέρτζον
[Euro2day]: Νέο δημοψήφισμα για ανεξαρτησία της Σκοτίας ζητά η Στέρτζον

[Euro2day]: Νέο δημοψήφισμα για ανεξαρτησία της Σκοτίας ζητά η Στέρτζον

«Το ερώτημα που συχνά μου τίθεται είναι τι θα κάνω αν ο Μπόρις Τζόνσον πει όχι. Όπως έχω ξαναπεί, θα εξετάσω όλες τις λογικές επιλογές, για να διασφαλίσω το δικαίωμα της Σκοτίας στον αυτοπροσδιορισμό», είπε η κα Στέρτζον.

Η εθνικιστική κυβέρνηση της Σκοτίας θα εξετάσει όλες τις επιλογές για την επίτευξη του αυτοπροσδιορισμού των Σκοτσέζων, αν η βρετανική κυβέρνηση προσπαθήσει να τη σταματήσει από τη διενέργεια δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Σκοτίας, δήλωσε η πρωθυπουργός της Σκοτίας Νίκολα Στέρτζον.

«Το ερώτημα που συχνά μου τίθεται είναι τι θα κάνω αν ο Μπόρις Τζόνσον πει όχι. Όπως έχω ξαναπεί, θα εξετάσω όλες τις λογικές επιλογές, για να διασφαλίσω το δικαίωμα της Σκοτίας στον αυτοπροσδιορισμό», είπε η κα Στέρτζον, όπως μεταδίδει το Reuters.

Τόνισε πως ένα δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκοτίας θα πρέπει να διενεργηθεί νόμιμα, ενώ ζήτησε από την κυβέρνηση της Βρετανίας να εισέλθει σε διαπραγματεύσεις για τη μεταφορά εξουσίας, ώστε να διενεργηθεί νέο δημοψήφισμα.

Η κα Στέρτζον γνωστοποίησε πως θα δημοσιοποιήσει προσχέδιο νομοσχεδίου με το αίτημα της μεταφοράς εξουσιών από το Βρετανικό Κοινοβούλιο, για τη διενέργεια νέου δημοψηφίσματος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!