Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: «Nein» στις ΗΠΑ για αποστολή στα στενά του Χορμούζ
[Euro2day]: «Nein» στις ΗΠΑ για αποστολή στα στενά του Χορμούζ

[Euro2day]: «Nein» στις ΗΠΑ για αποστολή στα στενά του Χορμούζ

«Η συνολική προσέγγιση της πολιτικής μας απέναντι στο Ιράν απέχει σημαντικά από τη σημερινή προσέγγιση των ΗΠΑ», δηλώνει η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος.

Η Γερμανία είναι «συγκρατημένη» έναντι της συγκεκριμένης πρότασης των ΗΠΑ για συμμετοχή σε αποστολή διασφάλισης της ναυσιπλοΐας στο Στενό του Χορμούζ και για αυτό δεν έχει προσφέρει κάποια συνεισφορά σε αυτήν, δήλωσε πριν από λίγο η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Ουλρίκε Ντέμερ και τόνισε ότι «η συνολική προσέγγιση της πολιτικής μας απέναντι στο Ιράν απέχει σημαντικά από τη σημερινή προσέγγιση των ΗΠΑ», παρότι η γερμανική κυβέρνηση συμμερίζεται τον βασικό στόχο, τη διασφάλιση της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας.

Η κυρία Ντέμερ, η οποία επανέλαβε ότι το Βερολίνο εξακολουθεί να προκρίνει την οδό της διπλωματίας, διευκρίνισε ταυτόχρονα ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θεωρεί «άξιο εξέτασης» το ενδεχόμενο ευρωπαϊκής αποστολής στην περιοχή και γι’ αυτό βρίσκεται σε διαρκή συντονισμό με τους εταίρους και κυρίως με τη Βρετανία και τη Γαλλία.

«Στη διατλαντική Συμμαχία υπάρχει η σύμφωνη γνώμη ότι αυτό που έκανε το Ιράν είναι πολύ επικίνδυνο, ότι συνιστά παράνομη παρέμβαση στην ελεύθερη ναυσιπλοΐα και ότι δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με κανέναν τρόπο. Έχουμε καταδικάσει από κοινού δριμύτατα την ιρανική συμπεριφορά. Η ελεύθερη ναυσιπλοΐα στο Στενό του Χορμούζ είναι μεγάλης σημασίας για τη σταθερότητα όλης της περιοχής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!