Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Νέες τουρκικές απειλές για ακύρωση συμφωνίας με Ε.Ε.
[Euro2day]: Νέες τουρκικές απειλές για ακύρωση συμφωνίας με Ε.Ε.

[Euro2day]: Νέες τουρκικές απειλές για ακύρωση συμφωνίας με Ε.Ε.

H ’γκυρα κατηγορεί τις Βρυξέλλες ότι δεν έχουν τηρήσει τις υποσχέσεις τους για απελευθέρωση των θεωρήσεων εισόδου για Τούρκους πολίτες. Απειλεί με μη εφαρμογή της συμφωνίας για την επανεισδοχή. Ζητά να σταματήσουν οι πιέσεις για τον αντιτρομοκρατικό νόμο.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να εγκρίνει την άρση της χορήγησης θεωρήσεων εισόδου για τους Τούρκους πολίτες ως το τέλος του έτους και να σταματήσει να επιμένει για αλλαγή του αντιτρομοκρατικού νόμου, διαφορετικά η ’γκυρα μπορεί να ακυρώσει την συμφωνία για το μεταναστευτικό, δήλωσε στο Reuters ο Τούρκος υπουργός που είναι υπεύθυνος για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Τουρκία κατέληξε το Μάρτιο σε συμφωνία με την Ευρώπη για την διακοπή των μεταναστευτικών ροών, με αντάλλαγμα χρηματική βοήθεια και την υπόσχεση για κατάργηση της υποχρεωτικής έκδοσης θεωρήσεων εισόδου για Τούρκους πολίτες που ταξιδεύουν στην Ε.Ε.

Ωστόσο, το σχέδιο για την χορήγηση ελεύθερης πρόσβασης στους Τούρκους έχει παγώσει. Οι Βρυξέλλες θέλουν πρώτα να προχωρήσει η Τουρκία σε αλλαγές του αντιτρομοκρατικού νόμου.

«Η απαίτηση αυτή, παρά την κατάσταση που επικρατεί, οδηγεί σε αδιέξοδο την απελευθέρωση των θεωρήσεων και μας αναγκάζει να σκεφτούμε ότι δεν τηρούν τις υποσχέσεις που έχουν κάνει» δήλωσε σε συνέντευξη στην ’γκυρα ο Ομέρ Τσελίκ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!