Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Νέες τιμές-στόχοι για τις τράπεζες από Euroxx
[Euro2day]: Νέες τιμές-στόχοι για τις τράπεζες από Euroxx

[Euro2day]: Νέες τιμές-στόχοι για τις τράπεζες από Euroxx

Περιθώριο ανόδου 29-31% από τα τρέχοντα επίπεδα βλέπει για τις τράπεζες η χρηματιστηριακή. Εκτιμά μέση ετήσια πτώση των κερδών προ προβλέψεων κατά 7% μέχρι το 2020. Γιατί προτιμά τις μετοχές των Alpha Bank και Εθνικής.

Τη θετική της στάση απέναντι στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο επαναδιατυπώνει η Euroxx Χρηματιστηριακή σε έκθεσή της στην οποία αλλάζει τις τιμές-στόχους για τις μετοχές των τεσσάρων συστημικών τραπεζών.

Ειδικότερα, η χρηματιστηριακή θέτει νέο στόχο για τη Eurobank στα 1,20 από 1,10 ευρώ, για την Εθνική στα 0,35 από 0,40 ευρώ, για την Πειραιώς στα 3,90 από 4,90 ευρώ ενώ για την Alpha Bank διατηρεί την τιμή-στόχο των 2,60 ευρώ. Και για τις τέσσερις τράπεζες η σύσταση είναι overweight.

Όπως αναφέρει η Euroxx, οι νέες τιμές-στόχοι υποδηλώνουν περιθώριο ανόδου 29-31% από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών για τις μετοχές.

Οι ελληνικές τράπεζες, σημειώνει, διαπραγματεύονται με δείκτη 0,2-0,5 επί της έγχαρτης λογιστικής τους αξίας το 2018, έναντι 0,9% για για ευρωπαϊκές τράπεζες, ενώ προσφέρουν υψηλότερους δείκτες κεφαλαίων και κάλυψης και θετικές προοπτικές κερδοφορίας. Κατά την άποψη της Euroxx, το μεγάλο discount αντανακλά τις ανησυχίες για τα υψηλά επίπεδα NPEs και τις επιπτώσεις από τους απαιτητικούς στόχους μείωσής τους το 2018 και το 2019.

Η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι κορυφαίες επιλογές της παραμένουν οι Alpha και Εθνική.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!