Σάββατο, 18 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Oι νέες προσδοκίες για τις μετοχές και τα ομόλογα
[Euro2day]: Oι νέες προσδοκίες για τις μετοχές και τα ομόλογα

[Euro2day]: Oι νέες προσδοκίες για τις μετοχές και τα ομόλογα

Γιατί οι παραδοχές του ΔΝΤ για το χρέος και την οικονομία δεν επηρέασαν δραστικά μετοχές και ομόλογα. Ζητούμενο παραμένει να βελτιωθούν οι συνθήκες στην πραγματική οικονομία. Η καταστάση στην αγορά και οι αποτιμήσεις στο ΧΑ.

H αγορά περίμενε εναγωνίως την ανάλυση του ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, καθώς και τις εκτιμήσεις του για την πορεία της χώρας τα επόμενα χρόνια. Παρότι σε γενικές γραμμές η αποτύπωσή του κρίνεται θετική, είναι πολλοί οι αστερίσκοι και οι προϋποθέσεις που θέτει για μια σταθερή πορεία ανάπτυξης.

Και κάπως έτσι η αγορά των ομολόγων και των μετοχών έμειναν μάλλον αδιάφορες στην είδηση. Και… κάπως έτσι, επίσης, το μπαλάκι παραμένει στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία (ακόμα) καλείται να δώσει απτά δείγματα γραφής σε συγκεκριμένα μέτωπα της οικονομίας.

Μετά το Eurogroup της 21ης Ιουνίου, η προσπάθεια αλλαγής σελίδας στα ελληνικά ομόλογα και τις ελληνικές μετοχές συνεχίζεται, χωρίς ωστόσο να έχει υπάρξει διάχυση της αισιοδοξίας ή επιτάχυνση στις θετικές εξελίξεις το τελευταίο χρονικό διάστημα. Αυτό που θα παραμείνει ζητούμενο για τις μετοχές και τα ομόλογα στη μεταμνημονιακή εποχή είναι να βελτιωθούν οι συνθήκες στην οικονομία για να ξεφύγει από τα χαμηλά επίπεδα στα οποία έχει βρεθεί η αγορά και μαζί της να παρασύρει και τις προσδοκίες των επενδυτών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!