Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Και νέες μειώσεις φόρων υπόσχεται ο Κ. Μητσοτάκης
[Euro2day]: Και νέες μειώσεις φόρων υπόσχεται ο Κ. Μητσοτάκης

[Euro2day]: Και νέες μειώσεις φόρων υπόσχεται ο Κ. Μητσοτάκης

Μείωση του φόρου εισοδήματος κατά 9% την πρώτη διετία. Στο 5% ο φόρος μερισμάτων. Πόσο και πώς θα μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ. Οι βασικοί άξονες του οικονομικού προγράμματος της ΝΔ. Στόχος ρυθμοί ανάπτυξης υψηλότεροι του 4%.

Τη σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών με παράλληλο περιορισμό των κρατικών δαπανών υποσχέθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας στην εκδήλωση “Growth Awards” που συνδιοργανώνουν Eurobank και Grant Thorton ο πρόεδρος της ΝΔ παρουσίασε ενώπιων ενός ειδικού κοινού τους τρεις βασικούς άξονες της διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ εφόσον κερδίσει τις εκλογές.

Ειδικότερα ο κ. Μητσοτάκης εξειδίκευσε για πρώτη φορά το πρόγραμμα μείωσης των φορολογικών βαρών που υπόσχεται το πρόγραμμα του κόμματος του. Ο συντελεστής φόρου εισοδήματος θα υποχωρήσει με βάση το πρόγραμμα από 29% σε 24% την πρώτη χρονιά και στο 20% το δεύτερο έτος διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ.

Ο συντελεστής φορολόγησης μερισμάτων θα μειωθεί απευθείας από 15% σε 5% ενώ ο ΕΝΦΙΑ θα μειωθεί κατά 20% την πρώτη χρονιά και κατά 10% τη δεύτερη.

Τα έσοδα που θα χαθούν σε πρώτο χρόνο από τη μείωση των φορολογικών συντελεστών θα αντισταθμιστούν από τη μείωση της κρατικής σπατάλης και το περιορισμό του κράτους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!