Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Νέες απαιτήσεις των δανειστών για την προστασία α’ κατοικίας
[Euro2day]: Νέες απαιτήσεις των δανειστών για την προστασία α’ κατοικίας

[Euro2day]: Νέες απαιτήσεις των δανειστών για την προστασία α’ κατοικίας

Η κρίσιμη αλλαγή ημερομηνίας για την ισχύ του μέτρου της προστασίας που έχει στόχο τους στρατηγικούς κακοπληρωτές. Συνεχίζεται η διαπραγμάτευση με ορόσημο το EwG της 25ης Μαρτίου. Τι συζητείται για τα κριτήρια ένταξης στο νέο νόμο.

Μία νέα σοβαρή ένσταση προβάλλουν, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Euro2day.gr, οι δανειστές όσον αφορά την πρόταση που έχει καταθέσει η κυβέρνηση για το νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Με βάση πηγές που έχουν γνώση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Αθήνας, Βρυξελλών και Φρανκφούρτης οι δανειστές ζητούν στο νέο πλαίσιο να ενταχθούν δάνεια που ήταν σε καθυστέρηση έως 3 μήνες όχι την 31η Δεκεμβρίου 2018 όπως προτείνει το σχέδιο που απέστειλε η κυβέρνηση αλλά δύο μήνες νωρίτερα. Κι αυτό με το επιχείρημα ότι στις αρχές Νοεμβρίου άνοιξε δημόσια – από τοποθετήσεις κορυφαίων υπουργών – το θέμα της αντικατάστασης του νόμου Κατσέλη από ένα νέο πλαίσιο, γεγονός που οδήγησε το τελευταίο δίμηνο του 2018 ικανό αριθμό δανειοληπτών να σταματήσει την εξυπηρέτηση του δανείου προκειμένου να κάνει χρήση της νέας ρύθμισης.

Νέα «κόκκινα»

Με βάση το σκεπτικό των δανειστών η στάση πληρωμών αμέσως μετά την έναρξη του δημόσιου διαλόγου για το νέο πλαίσιο προστασίας, κρύβει χαρακτηριστικά «δόλιας συμπεριφοράς» και καταδεικνύει την αδυναμία εδραίωσης κουλτούρας πληρωμών.

Το νέο αγκάθι κυριαρχεί στις διαπραγματεύσεις της Αθήνας με τους δανειστές, οι οποίες συνεχίζονται προκειμένου να βρεθεί η «χρυσή τομή» και να μην χαθεί και το ορόσημο της 25ης Μαρτίου όπου είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση του Euroworking Group.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!