Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Νέα βουτιά στα επιχειρηματικά λουκέτα το Γενάρη
[Euro2day]: Νέα βουτιά στα επιχειρηματικά λουκέτα το Γενάρη

[Euro2day]: Νέα βουτιά στα επιχειρηματικά λουκέτα το Γενάρη

Μειωμένες κατά 29% οι διαγραφές επιχειρήσεων τον Ιανουάριο του 2019 σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2018. Κατά 2,58% υποχώρησαν οι εγγραφές. Προελαύνουν οι ΙΚΕ, σε συνεχή υποχώρηση οι ατομικές.

Μικρή κάμψη των εγγραφών και ισχυρή υποχώρηση των διαγραφών αποτυπώνεται στο ισοζύγιο επιχειρηματικότητας τον Ιανουάριο του 2019 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2018 με το πρόσημο ωστόσο, να είναι σαφώς θετικό.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (ΓΕΜΗ) τον περασμένο μήνα ιδρύθηκαν 2.907 επιχειρήσεις όλων των νομικών μορφών έναντι 2.988 επιχειρήσεων που είχαν προχωρήσει στη σύστασή τους, τον Ιανουάριο του 2018 (-2,58%).

Αν και η διαφορά ως προς την ίδρυση επιχειρήσεων είναι μικρή μεταξύ των δύο συγκρινόμενων μηνών, καθώς η υποχώρηση είναι της τάξεως των 81 επιχειρήσεων, δεν ισχύει το ίδιο και για τις διαγραφές οι οποίες μειώθηκαν κατά 29% και συγκεκριμένα στις 1.489 τον περασμένο μήνα, έναντι 2.099 διαγραφές τον Ιανουάριο του 2018. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να αναφερθεί ότι οι φετινές συστάσεις, είναι σχεδόν διπλάσιες των διαγραφών, ενώ “υπαίτιες” για την υποχώρηση των εγγραφών σε σχέση με πέρυσι είναι οι ατομικές επιχειρήσεις η συστάσεις των οποίων μειώθηκαν κατά 31%.

Στις επιμέρους μορφές, όπως προαναφέρθηκε, αισθητά λιγότερες είναι οι συστάσεις ατομικών επιχειρήσεων, εν αντιθέσει με τις Ιδιωτικές Κεφαλαιουχικές Επιχειρήσεις (ΙΚΕ) που συνεχίζουν την ισχυρή τους άνοδο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!