Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Νέα συγκέντρωση στη Μόσχα για απελευθέρωση διαδηλωτών
[Euro2day]: Νέα συγκέντρωση στη Μόσχα για απελευθέρωση διαδηλωτών

[Euro2day]: Νέα συγκέντρωση στη Μόσχα για απελευθέρωση διαδηλωτών

Οι διαδηλωτές συνελήφθησαν σε συγκεντρώσεις κατά του αποκλεισμού από τις τοπικές εκλογές των υποψηφίων της αντιπολίτευσης, ενώ οι καταγγελίες για αστυνομική βαρβαρότητα και οι ποινές φυλάκισης, που πολλοί Μοσχοβίτες χαρακτήρισαν σκληρές, προκάλεσαν ασυνήθιστη δημόσια κατακραυγή.

Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης στη Ρωσία αναμένουν ότι χιλιάδες άνθρωποι θα συμμετάσχουν σε πορεία σήμερα με αίτημα την απελευθέρωση διαδηλωτών που φυλακίστηκαν στο πλαίσιο των προσπαθειών, όπως υποστηρίζουν οι επικριτές του Κρεμλίνου, για καταστολή των διαφωνούντων.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι διαδηλωτές συνελήφθησαν σε συγκεντρώσεις κατά του αποκλεισμού από τις τοπικές εκλογές των υποψηφίων της αντιπολίτευσης, ενώ οι καταγγελίες για αστυνομική βαρβαρότητα και οι ποινές φυλάκισης, που πολλοί Μοσχοβίτες χαρακτήρισαν σκληρές, προκάλεσαν ασυνήθιστη δημόσια κατακραυγή. Πολλοί άνθρωποι καταδικάστηκαν σε φυλάκιση έως τέσσερα έτη, ενώ άλλοι διώκονται για εγκλήματα όπως βία κατά των αστυνομικών δυνάμεων. Σε μια σπάνια κίνηση, τα δικαστήρια άφησαν ελεύθερο έναν διαδηλωτή με εγγύηση και απέσυραν τις κατηγορίες σε βάρος ενός άλλου. Ωστόσο οι αντίπαλοι του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν υποστηρίζουν ότι οι κινήσεις αυτές ίσως είναι μια τακτική για να αποφευχθούν περαιτέρω παραχωρήσεις και θέλουν να ενταθούν οι πιέσεις ώστε να αφεθούν και άλλοι ελεύθεροι.

«Εάν υπάρχουν 50.000 άτομα, θα τους απελευθερώσουν όλους», έγραψε στο Twitter ο Λεονίντ Βολκόφ, σύμμαχος του επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!