Κυριακή, 26 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Νέα πρόταση στους Εργατικούς για το Brexit από τη Μέι
[Euro2day]: Νέα πρόταση στους Εργατικούς για το Brexit από τη Μέι

[Euro2day]: Νέα πρόταση στους Εργατικούς για το Brexit από τη Μέι

Νέα πρόταση στους Εργατικούς ετοιμάζουν οι διαπραγματευτές της Τερέζα Μέι. Πρόβλεψη για ελεύθερη διακίνηση αγαθών μεταξύ Βρετανίας και Ε.Ε. Στις 7 Μαΐου νέα συνάντηση Συντηρητικών – Εργατικών για τη διαδικασία του Brexit.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός ΤερέζαΜέι φέρεται να ετοιμάζει μία προσθήκη στη συμφωνία αποχώρησης της χώρας από την Ε.Ε. που ελπίζεται ότι θα κάμψει τις αντιρρήσεις των Εργατικών.
Η προσθήκη θα προβλέπει την ελεύθερη μετακίνηση αγαθών μεταξύ Βρετανίας και Ε.Ε. και συνεργάτες της πρωθυπουργού ελπίζουν πως αυτή τη φορά θα εξασφαλιστεί η συναίνεση του ΤζέρεμιΚόρμπιν και του κόμματός του, που θεωρεί πως η συμφωνία αποχώρησης με τη σημερινή της μορφή θέτει σε κίνδυνο θέσεις απασχόλησης.

Οι διαπραγματευτικές ομάδες των Συντηρητικών και των Εργατικών θα συναντηθούν στις 7 Μαΐου σε μια νέα προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου που έχει προκαλέσει την αναβολή του Brexit ως το τέλος Οκτωβρίου το αργότερο.
Τα αποτελέσματα των τοπικών εκλογών την περασμένη Πέμπτη ήταν καταστροφικά για τους Συντηρητικούς και ιδιαίτερα άσχημα για τους Εργατικούς, ενώ κερδισμένοι της κάλπης αναδείχθηκαν οι φιλοευρωπαϊστές ΦιλελεύθεροιΔημοκράτες. Η Τερέζα Μέι ερμήνευσε το αποτέλεσμα των εκλογών ως ένδειξη ότι οι ψηφοφόροι επιθυμούν επιτάχυνση των διαδικασιών για την ολοκλήρωση του Brexit. «Ας αφήσουμε τις διαφορές μας στην άκρη για λίγο και ας καταλήξουμε σε συμφωνία», έγραψε η πρωθυπουργός, απευθυνόμενη στον Τζ. Κόρμπιν, σε άρθρο της που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Mail on Sunday.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!