Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Νέα κόντρα ΗΠΑ-Τουρκίας για Αρμένιους και κυρώσεις
[Euro2day]: Νέα κόντρα ΗΠΑ-Τουρκίας για Αρμένιους και κυρώσεις

[Euro2day]: Νέα κόντρα ΗΠΑ-Τουρκίας για Αρμένιους και κυρώσεις

Η Άγκυρα κάλεσε τον πρέσβη των ΗΠΑ για τα ψηφίσματα της Βουλής των Αντιπροσώπων, που αναγνωρίζουν επισήμως τη Γενοκτονία των Αρμενίων και ζητούν κυρώσεις λόγω της εισβολής στη Συρία. «Απορρίπτει» και «καταδικάζει σθεναρά» τα ψηφίσματα η Τουρκία, λέγοντας πως είναι «για εσωτερική κατανάλωση».

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον πρέσβη των ΗΠΑ, αναφορικά με τα δύο ψηφίσματα που κυρώθηκαν χθες από τη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, για επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία και για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu.

Χθες, η πλειοψηφία της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών αποφάσισε την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, με 405 βουλευτές να τάσσονται υπέρ του ψηφίσματος H. Res. 296, το οποίο αναγνωρίζει επισήμως τη Γενοκτονία και ενθαρρύνει τη λήψη πρωτοβουλιών για την ευαισθητοποίηση της αμερικανικής κοινής γνώμης πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Από τους παρόντες βουλευτές, μόνο 11 ρεπουμπλικάνοι καταψήφισαν την πρόταση, ενώ τρεις ψήφισαν παρών.

Η συνέχεια αναμένεται να δοθεί στη Γερουσία, όπου έχει κατατεθεί ένα σχεδόν πανομοιότυπο ψήφισμα (S. Res. 150). Τη στήριξή του στην αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων είχε εκφράσει ο γερουσιαστής Τεντ Κρουζ λίγο πριν την προγραμματισμένη ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής. «Καλώ τους συναδέλφους μου στη Γερουσία να εξετάσουν αμέσως και να υποστηρίξουν ένα ψήφισμα που παρουσίασα με τον Γερουσιαστή Μενέντεζ, για να αναγνωρίσουμε επίσημα την Αρμενική Γενοκτονία και να απορρίψουμε όλες τις μορφές άρνησης», είχε επισημάνει χαρακτηριστικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!