Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Σε νέα φάση μπαίνει το Litecoin
[Euro2day]: Σε νέα φάση μπαίνει το Litecoin

[Euro2day]: Σε νέα φάση μπαίνει το Litecoin

Τι είναι η διαδικασία του halving και πώς αναμένεται να επηρεάσει το κρυπτονόμισμα. Η παράμετρος των miners και το κρίσιμο ερώτημα που καλούνται να απαντήσουν. Ποια είναι τα σενάρια για την πορεία της τιμής.

Σε λιγότερο από μία εβδομάδα θα συμβεί το halving του Litecoin. Τι σημαίνει αυτό; Ότι η ανταμοιβή των παραγωγών νομισμάτων γίνεται ακριβώς μισή. Στον ίδιο χρόνο, για την ίδια δουλειά, αμείβονται με τα μισά νομίσματα. Στην περίπτωση του Litecoin που εξετάζουμε σήμερα, από 25 Litecoin, από την ημερομηνία που θα συμβεί το halving, θα αμείβονται με 12,5 ανά block.

Η ημερομηνία που θα συμβεί δεν είναι τυχαία. Η νέα φάση θα ξεκινήσει μόλις παραχθούν τα μισά νομίσματα που απομένουν να παραχθούν μέχρι να εξαντληθεί το προβλεπόμενο όριο. Μια περίοδος που κρατάει χονδρικά 4 χρόνια. Η διαδικασία επαναλαμβάνεται μόλις παραχθούν τα μισά από τα εναπομείναντα, ξανά και ξανά, με την ίδια λογική. Βέβαια κάθε κρυπτονόμισμα έχει τον δικό του ρυθμό, δεν είναι αναγκαστικό να ακολουθεί την τετραετία.

Εδώ να κάνουμε μια απαραίτητη διευκρίνιση, γιατί αρκετοί που δεν είναι εξοικειωμένοι με τον χώρο των κρυπτονομισμάτων μπερδεύονται. Η ποσότητα των Litecoin που βρίσκονται στην κυκλοφορία δεν μειώνεται. Δεν εξαφανίζονται. Αυτό που ελαττώνεται είναι ο ρυθμός της παραγωγής των νέων νομισμάτων.

Τα τελευταία Litecoin, όπως και Bitcoin, υπολογίζεται να βγουν σε περίπου 120 χρόνια. Φυσικά τότε θα είναι σε πολύ μικρές ποσότητες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!