Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
30 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
26 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: ΝΔ: Ολιγωρία από την κυβέρνηση στον έλεγχο του λαθρεμπορίου
[Euro2day]: ΝΔ: Ολιγωρία από την κυβέρνηση στον έλεγχο του λαθρεμπορίου

[Euro2day]: ΝΔ: Ολιγωρία από την κυβέρνηση στον έλεγχο του λαθρεμπορίου

Η κυβέρνηση μετά από δυόμιση χρόνια υπερφορολόγησης, δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι η υπερβολική αύξηση των φόρων μειώνει τα έσοδα και απογειώνει το λαθρεμπόριο, τονίζει η Νέα Δημοκρατία.

O Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ημαθίας, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, με αφορμή την ανακοίνωση των στοιχείων που καταδεικνύουν την πτώση των δημοσίων εσόδων στα καπνικά προϊόντα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μετά από δυόμιση χρόνια υπερφορολόγησης, δεν μπορεί να αντιληφθεί ακόμα το αυτονόητο: ότι η υπερβολική αύξηση των φόρων μειώνει τα έσοδα, απογειώνει το λαθρεμπόριο και τη φοροδιαφυγή.
Τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2017 για τα δημόσια έσοδα από τα καπνικά προϊόντα είναι ενδεικτικά. Παρά την αύξηση στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης και στο Φ.Π.Α., τα έσοδα από τα καπνικά προϊόντα παρουσιάζουν μείωση κατά 29,5% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016.
Σε απόλυτους αριθμούς αυτό μεταφράζεται σε 189.000.000 ευρώ λιγότερα έσοδα. Το μόνο που πέτυχε η Κυβέρνηση με την υπερφορολόγηση, πέρα από τη δραματική μείωση των εσόδων είναι:
1ον- Να μειωθεί η κατανάλωση
2ον- Να ενισχυθεί το λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων
Ιδιαίτερα για το δεύτερο, η Κυβέρνηση έχει να παρουσιάσει από πενιχρά έως ανύπαρκτα αποτελέσματα για τον περιορισμό του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!