Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ναρκοπέδιο στις διεθνείς αγορές!
[Euro2day]: Ναρκοπέδιο στις διεθνείς αγορές!

[Euro2day]: Ναρκοπέδιο στις διεθνείς αγορές!

Γιατί ολοκληρώθηκε η «περίοδος χάριτος» στις αγορές με τους δείκτες σε πολυετή ρεκόρ παράλληλα με κινδύνους όπως ο εμπορικός πόλεμος και το Brexit. Οι εκτιμήσεις για το κρίσιμο γ΄ τρίμηνο του 2019 στις αγορές

Aπό την αρχή της χρονιάς, αρκετοί ήταν αυτοί που επεσήμαιναν τους κινδύνους για την παγκόσμια ανάπτυξη και τις αγορές. Όμως, οι επενδυτές φαίνεται ότι είχαν συνηθίσει να ζουν με κινδύνους όπως ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ – Κίνας, το Brexit κ.ά. και έστειλαν σε ιστορικά υψηλά πολλούς δείκτες και χρηματιστήρια.

Αλλά αυτή η αμεριμνησία φαίνεται ότι τέλειωσε στις πρώτες ημέρες του Αυγούστου. Η βίαιη διόρθωση στις αγορές υπενθύμισε εμφατικά ότι οι κίνδυνοι όχι μόνο είναι εδώ, αλλά ότι είναι και ιδιαίτερα ισχυροί.

Έτσι, το επενδυτικό τοπίο για το υπόλοιπο της χρονιάς ξανασχεδιάζεται. Πλέον ο στόχος δεν είναι ο τρόπος με τον οποίο θα έρθουν οι υπεραξίες, αλλά πώς θα αποφευχθούν οι πολλές… νάρκες.

Ο Αύγουστος, ο θεωρητικά πιο ρηχός μήνας για τα χρηματιστήρια, ξεκίνησε με πολύ ισχυρά κέρδη από τις αρχές του χρόνου για τις παγκόσμιες μετοχικές αγορές. Όμως, στις πρώτες μέρες του ο μήνας, ο οποίος παραδοσιακά εμφανίζει αρνητική συσχέτιση με την πορεία των αμερικανικών αγορών και τις χαμηλότερες συναλλαγές, έχει φέρει χαμόγελα στους… απαισιόδοξους των αγορών, αφού η διαμάχη του Τραμπ με τους Κινέζους από τη μία πλευρά και με την Fed από την άλλη, δημιουργεί συνθήκες για παρατεταμένο sell-off στις μετοχές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!